Herra Haapala

Saunapalvi ja todellisuudesta etääntyneet EU-fanaatikot

Euroopan unioni on asettamassa uuden haitallisen rajoituksen ihmisten ongelmaksi. Perinteisen saunapalvin kauppaaminen tehdään laittomaksi. Maa- ja metsätalousministeriö Kimmo Tiilikaisen johdolla ei aio tehdä alustavasti mitään asian korjaamiseksi. Vaativat erikseen yritysten vakuuttelua, että miksi suomalaisen rehellisen palvaamoyrittäjän elinkeino olisi hyvä säilyttää ja miksi perinteisillä metodeilla maistuva ruoka on hyvää. Onko yrittäjämyönteisen linjan vetäminen heti alkuun niin haastavaa? Kepu pettää aina.

Kaiken lisäksi EU-kiimaiset Eurooppanuorten johdolla koittavat perustella asiaa parhain päin, että kuinka kielto on hyvä ja EU on edelleen fantastinen. Vaikka EU antaa mahdollisuuden saunapalvin myynnin poikkeusluvalle maittain, niin edelleen se kielto on astumassa voimaan ensi syksynä. Saudi-Arabiassakin nainen voi poikkeusluvalla ajaa autolla maaseudulla, mikäli hänellä ei ole miespuolisia sukulaisia. EU-kiimaisten häränpyllyä heittävällä logiikalla Saudi-Arabia sallii naisten autoilun.

On erityisen häpeällistä, kuinka Eurooppanuoret on etääntyneet todellisuudesta. Heidän näkemyksen mukaan oikeaa saunapalvia ei juuri pahemmin valmisteta eikä syödä Suomessa. Kuinka helposti Eurooppanuoret voikaan olla niin välinpitämättömiä 300 yritystä kohtaan. Ehdottaisin täten samppanjan kieltoa Eurooppanuorten rapujuhlista, koska oikeaa samppanjaa ei valmisteta Suomessa eikä Eurooppanuorten juhlissa sitä juoda kuin muutama lasillinen. Saavat keittää omat pirtunsa, jos sellaista mielii juoda. Eurooppanuorten epätoivoinen yritys pestä mustaa valkoiseksi on puhdasta valehtelua.

Tämä EU:n asettama rajoitus ja EU-kiimaisten puhdas valehtelu ovat suora isku rehellisen suomalaisen pienyrittäjän palleaan. Enää ei saa valmistaa hirsisaunassa ruokaa myytäväksi ja kohta ei saa enää palvata perinteisesti. Jos ja kun tämä EU:n asettama kielto astuu voimaan ja Kimmo Tiilikainen osoittautuu kovan luokan nysväksi, kehotan ihmisiä kansalaistottelemattomuuteen: ostetaan perinteisesti palvattua lihaa. Keinot keksitään, ettei suomalainen yrittäjä joudu tästä EU-kiimaisten fantastisesta kiellosta kärsimään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kaiken eu-lainsäädännön tarkoituksena on rahavirtojen keskittäminen oikeisiin käsiin sekä se, että noiden virtojen ulkopuolella eläminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Ei kai sitä muuten talousliitoksi sanottaisikaan. Koska oikeat kädet ovat vain harvoin Suomessa, koituu siitä myös jonkin verran tappioita, mutta onneksi lainaa saa.

Yleensä kaikki projektit alkavat sillä, että esitetään kansalaisen turvallisuuteen vaikuttava uhka, jota kansalainen itse ei ymmärrä riittävästi pelätä. Tyhmä kansalainen kun ei osaa luonnostaan pelätä esimerkiksi hevosenp:aa, saunaa, 500 euron seteleitä, palvikinkkua, korvamerkitöntä lehmää, vesivessaa tms.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Komppaan! Olet harvinaisen terävänäköisesti perehtynyt asiaan. Tämä EU, vapaakauppa ja globaali vouhotus tarkoittaa toden totta, " rahavirtojen keskittäminen oikeisiin käsiin sekä se, että noiden virtojen ulkopuolella eläminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Ei kai sitä muuten talousliitoksi sanottaisikaan. Koska oikeat kädet ovat vain harvoin Suomessa, koituu siitä myös jonkin verran tappioita, mutta onneksi lainaa saa", eli kansalaiset ja kansallisvaltiot muutaman globaalin suuryrityksen orjiksi!

Miksi muuten vapaakauppasopimusten tueksi vaaditaan uutta kansainvälistä diktatorista "välimiesoikeutta"? Sen muodostaisivat tietenkin suuryritykset itse, ja kokoonpano olisi salainen! Eikö kunkin maan oikeuslaitos olisi luonnollinen riidanratkaisija? Ei tietenkään. Sehän voisi haitata tai jopa estää rosv.. tarkoitan bisnestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Palvauksen vastustajille suosittelen kerranviikossa ruotsalaista hapansilakkaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Perussuomalaiset ovat hallituksessa päättämässä mm siitä, että haetaanko sitä poikkeuslupaa vai ei. Lopettakaa käsien levittely ja EU:n haukkuminen ja ryhtykää toimiin.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Ei taida löytyä niin pientä tai suurta asiaa, että Perussuomalaiset voisivat siihen hallituksessa vaikuttaa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

On siellä PS:ssä pari, jotka aikoo tän nostaa esille. Mainittinkin tästä heille mutta varmaan he muutenkin ottaisivat tän keskusteluun.

Ja luulis että Soiniakin asia kiinnostaa ihan henk. koht. koska kyllähän se iteki yleensä näyttää aika saunapalvatulta possulta - ainakin sillon ku niikseen tulee! ;) (Ja US toimitukselle sitten tiedoksi että toi ei sit ollu mitään vihapuhetta vaan tuollainen kaskuisen humoristinen toteamus PS puheenjohtajasta.)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Sehän on meistä suomalaisista kiinni haetaanko lupaa raja-arvot ylittäville tuotteille.
Meillä Suomessa perinteisesti halutaan kieltää asioita, olimmepa unionissa tai ei. Jos homma siis menee niinkuin esim alkoholi- ja tupakkalainsäädännön suhteen niin saadaan muita unionimaita tiukemmat rajoitukset. Siihen ei edes unionin jäsenyys vaikuta.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Suomelle on direktiiviin usean maan tapaan annettu pysyvä poikkeuslupa. Ainoastaan ministeriön tehtävä on tehdä hakemus komissioon, tilanne on täysin omsissa käsissä. Huomion arvoista on ettei kaikki maat edes halunneet poikkeuslupaa, vaan he haluavat rajoitta pah-yhdisteitä ruuassa. Tässä EU:n vahvuus nyt luotiin 28 maan yhteinen regulaatio, joka on kaikille sama, yritysten ei tarvitse tarkastaa joka maasta erikseen mikä regulaatio siellä hallitsee. Eurooppanuoret ovat aivan oikessa, kriitikot täysin väärässä.

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala

Juuri tämänlainen federalistinen kiima on vahingollista Suomelle. EU ei katso lainkaan pieniä tekijöitä ja hallitus on välinpitämätön asiaa kohtaan. Nöyristellään vain ja jatketaan kilttinä olemista. Suomen EU-politiikka muistuttaa BDSM:ää. Kahden asian summa, muttei se muuta sitä, että Euroopan unioni sen kiellon on asettamassa. Joten millä tavalla kriitikot ovat väärässä? Miten voi olla noin välinpitämätön suomalaista yrittäjää kohtaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eesti eduistaan huolehtivana tulee takuuvarmasti hakemaan poikkeuslupaa, joten läheltä saadaan jatkossakin.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Edelleenkin poikkeusluvan saminen ei ole ongelma, jos se vain halutaan. Poikkeuluvan hakee ministeriö, päätös ei vaikuta pieniä yrityksiä. Direktiivi käisttelee kaikkia Pah-yhdisteitä kaikissa tuotteissa, mm. autonrenkaista, pakkaustuotteisiin. Kannattaisi kaikki tuo energia käyttää EU kritisoimisen sijaan, ministeriön painostukseen. Tämä on regulaatio on hyvä esimerkki kuin EU:n tulee toimia. Loppu on meidän omissa käsissä.

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala Vastaus kommenttiin #11

Ja Saudi-Arabiassa naisilla on miesten kanssa yhtäläinen oikeus ajaa autoa.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto Vastaus kommenttiin #12

Miten kommentisi liittyy blogiin?

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala Vastaus kommenttiin #13

Toisin sanoen et lukenut blogiani. Lukisit blogin ensin ennen kuin avaat turpasi kommenttiosiossa.

Toimituksen poiminnat