Herra Haapala

Tiukka maahanmuuttopolitiikka turvaa Lapin matkailun

  • #Unelma kolkuttaa Suomen ovea.
    #Unelma kolkuttaa Suomen ovea.

Lapin matkailu on kansallisesti niin merkittävää, että sillä on vaikuttavuutta kansainvälisesti. Ihmisiä eri puolilta maailmaa tekee pitkiä matkoja ja isolla rahalla kokeakseen Lapin eksotiikan. Mutta kaikki matkailu ei yksistään nojaudu kohdealueen eksotiikan takia. Lapin matkailun yhtenä valttikorttina on turvallisuus. Suomeen ja Lappiin on helppo tulla ja todennäköisyys joutua rikoksen tai onnettomuuden uhriksi on hyvin matalalla. Huolettomuus ja häiriöttömyys. Ilman näitä ulkomaisen matkailun määrä Lappiin laskisi huomattavasti.

 

Lappi ei kuitenkaan elä lintukodossa. Kansainvälinen ihmisten liikkuvuus on saanut matkailijoiden ja työtä tekevien lisäksi verta janoavat tappajat liikekannalle. Euroopan unionin vapaan liikkuvuuden myötä EU:n ulkorajojen läpi on päässyt lukuisia potentiaalisia terroristeja kulkemaan lähes kenenkään estämättä pitkin Eurooppaa. Erityisesti Ranska, Belgia, Saksa ja viimeisimpänä Ruotsi ovat joutuneet kokemaan federalistisen EU-huuman ja monikulttuurisuuden unelman hyvin useilla riistetyillä viattomilla ihmishengillä. Suomeenkin tuli 2015 siirtolaistulvan myötä yli 30 000 turvapaikanhakijaa ja monilla heistä ei ollut mitään aihetta tulla tänne. Kyvyttömyys valvoa ”avoimia rajoja” ja suoranainen hinku majoittaa turvapaikanhakijoita pääministerin kotiin on johtanut lukuisiin laittomasti maassa oleskeleviin ihmisiin ja heidän mukanaan voi olla vaarallisia yksilöitä. Pelkkä ”asylumin” huutaminen ei yksistään kerro kyseisen henkilön tarvitsevan oikeasti turvapaikkaa. Kun ei turvapaikka-automaatti käynnisty, he ovat mahdollisesti kadonneet kuin maan alle eivätkä he ole siten missään viranomaiskontrollissa. On selvää, että laittomasti maassa oleskelevat ihmiset aiheuttavat merkittävän turvallisuusuhan kansallisesti ja siten myös paikallisesti. Jos joku piilottelee laittomasti maassa oleskelevaa ihmistä ja hän hankkii huoneeseensa lannoitteita, kannattaisi hälytyskellojen soida.

 

On vaikea arvioida, montako laittomasti maassa oleskelevaa on Lapissa. On kuitenkin erityisen huolestuttavaa, jos joku olisi valmis vaarantamaan ihmisten turvallisuutta monikulttuurisen unelman takia. Tämä naiivius tai suoranainen pahuus voi maksaa ihmishenkiä Lapissa. Kun jossain päin Lappia räjähtää tai ajetaan rekkarallia jumalan nimeen, se ei vaikuta ainoastaan välittömiin ihmisuhreihin ja heidän läheisiin, vaan myös koko Lapin maakunnan talouteen. Lappiin ei välttämättä uskalleta enää matkustaa, jos terroristi voisikin iskeä. Tämä siitäkin huolimatta, että terrori-isku voi jäädä kertaluontoiseksi ja turvallisuustoimet olisivat huippuluokkaa. Lisäksi jos Rovaniemen keskustaan leiriytyisi läjäpäin laittomasti maassa olevia ihmisiä samaan tapaan kuin Helsingin Rautatientorilla, olisi silläkin hyvin negatiiviset vaikutukset Rovaniemen matkailuun, vaikka seuraukset eivät olisi niin kauaskantoisia.

 

Tällainen skenaario muistuttaa: tiukka maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka turvaa Lapin matkailun tulevaisuuden. Monikulttuurisen unelman sijaan meidän tulee varjella matkailun unelmaa. Maailmaa syleilemällä emme vain tuhoa Lapin ainutlaatuisuutta, mutta myös turvallista tulevaisuutta. Meidän Lapin on oltava Lappi eikä Lähi-itä.

 

Otin matkailun näkökulman, koska monet #StopKabulinLento -ihmiset eivät ole kiinnostuneita suomalaisista ihmishengistä.

 

Kirjoitus on tehty alunperin viime viikonloppuna. Tukholman terrori-iskun takia lisäsin siitä lyhyen maininnan alkuperäiseen tekstiin ennen blogin lähettämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Lapin matkailu kaipaa erityisesti ulkomaalaisia: kiinaslaisia ja venäläisiä, britteja, raskalaisia ja saksalaisiakin. Mitään ryntäystä Lapin turistikohteisiin en ole arabimaista havainnut.

Maahanmuuttopolitiikalla ei ole mitään tekemistä Lapin matkailun kehittämisen kanssa tai voitaisiinhan sitä kehittää siten, että pakolaisia työllistettäisiin tarjoilijona ja siivoojina. Retkippaiksi heistä ei ole pitkään aikaan.

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala

Lappi kaipaa ulkomaalaisia turisteja eikä laittomia maahantulijoita ja maassaolijoita. Jos olisit lukenut blogini, niin olisit voinut ymmärtää turvallisuuden merkityksen Lapin matkailulle ja kuinka löyhä maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa merkittäviä riskejä turvallisuudelle.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kemissä on asukaslukuun suhteutettuna aikamoinen maahanmuuttajakeskittymä ja turistien määrä vain kasvaa voimakkaasti. Minä näkisin ainakin Kemin osalta turistien suurimmaksi uhkaksi nämä Odinin pot... anteeksi sotilaat ja heidän partiointinsa.

Toimituksen poiminnat