Herra Haapala

Länsimaiset sotakoneet tuovat rauhaa

  • Useita B-52 -pommikoneita osallistui ACE-17 -harjoituksiin, mutta eivät valitettavasti lentäneet Suomessa
    Useita B-52 -pommikoneita osallistui ACE-17 -harjoituksiin, mutta eivät valitettavasti lentäneet Suomessa

Vesa Puurosen sielu on taas irtautunut ruumiistaan ja leijailee pitkin Kremlin muureja kauhistellen länsimäisia sotavoimia. (Uusi Rovaniemi 20.5.) Lapille on ankaralla kädellä kohdistunut venäläisten viha sotien aikoina. Desantit ja partisaanit tulivat aiheuttaen tuhoa ja kuolemaa. Ilman saksalaisia liittolaisia jälki olisi ollut pahempaa. Lapin sodan taisteluita edeltäneet rauhanomaiset ”syysmanööverit” saksalaisten vetäytymisestä Norjan puolelle jouduttiin lopettamaan Neuvostoliiton vaatimuksesta.

Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. Aseistautuminen on kiistatonta eri puolilla maailmaa. Erityisesti Venäjän aktiivinen aseistautumisen lisääminen meidän itärajalla, kuin myös Ukrainan ja Georgian maaperällä, on todella huolestuttavaa. Vain typerys haluaa vähemmän varustelua Suomessa tässä tilanteessa.

Suuntautuminen länteen on oikea suunta. Vihollinen hyökkää aina idästä. Aktiivinen yhteistyö Naton ja Yhdysvaltojen kanssa turvaisi Suomen sotilaallisen koskemattomuuden ja pitäisi kansakuntamme turvallisessa asemassa. Eräs mies ihmetteli 2000-luvun alussa Virossa, että miksi ihmiset taputtivat riemusta Naton hävittäjien lentäessä Viron ilmatilassa. Hän sai vastaukseksi, että hävittäjät eivät olleet Venäjältä.

Suomi ei voi jäädä yksin, kun kyse on turvallisuuspolitiikasta. Yksinäisyys kaksipäisen kotkan varjossa olisi vain tilapäinen kysymys, kun kotka on repinyt nokalla ja kynsillään meidän lihat irti. Isänmaamme puolustusbudjetin on oltava vähintään 2,0 %, jotta meillä olisi toimintakykyisempi vakavasti otettava armeija. Leipäjonot ovat pieni murhe verrattuna Venäjän miehittämään Suomeen.

Naton ja Yhdysvaltain sotakoneet ovat tervetulleita Suomeen ja Rovaniemelle. Me tarvitsemme heitä. Naiivi haaveilu ”sotilaallisesta riippumattomuudesta” on pelkkää myötäilyä Venäjän suuntaan ja pelaa vain vatnikin pussiin. Näen ennemmin USA:n hävittäjän meidän ilmatilassa kuin venäläisiä lentolehtisiä toivottamassa, kuinka hyvää seuraavan viikon hapankaalilounas on.

 

Arctic Challenge Exercise 2017 -lentotoimintaharjoitus päättyi eilen 2.6.2017. Toivotan jatkossakin monikansallisia länsimaisia sotaharjoituksia Suomeen ja Rovaniemelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Naton ja Yhdysvaltain sotakoneet ovat tervetulleita Suomeen ja Rovaniemelle."

Kuten Viron presidentti Ilves totesi NATO-harjoitusten yhteydessä siellä hävittäjien lentäessä taivaalla: "Nauttikaa vapauden äänestä!"

Suomen kansa on samaa mieltä. NATO-hävittäjistä ei valiteta. Jos venäläiset hävittäjät lentelisivät Lapin taivaalla, niin voi vain kuvitella mikä poru siitä nousisi.

Kyllä kansa tietää!

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"Vihollinen hyökkää aina idästä"

Tämä pitää paikkansa, suurin piirtein ja viime aikoina. Aina 1200-luvun jälkeen, sen jälkeen kun hävisimme ruotsalaisille. Sen jälkeen enimmät vihollisemme ovat olleet itäsuunnassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Emme me koskaan ole hävinneet ruotsalaisille. Suomea ei ole sieltä käsin valloitettu. Tämä alue oli osa Ruotsia samalla tavalla kuin muutkin Ruotsin osat.

Suomea ei ollut olemassakaan silloin, kun Ruotsin valtio täällä perusti hallinto-organisaatiotaan. Vuoteen 1809 asti tämä alue oli osa Ruotsia ilman erityisasemaa. Toki Suomessa jo silloin 1200-luvulla asusteli metsissä omituisia etnisiä heimoja, jotka puhuivat erikoista kieltä, mutta ei heillä ollut mitään tekemistä maan hallinnon kanssa. Eivätkä he olisi moiseen pystyneet osallistumaankaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mutta miten meistä tuli osa Ruotsia? Tietenkin siten että ruotsalaiset valloittivat maan. Vai väitätkö että Suomen alue oli tyhjä ihmisasutuksesta ennen ruotsalaisten tuloa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Täällä ei ollut mitään järjestäytynyttä yhteiskuntaa tai valtiota, vaan korpia ja rannikkoa. Korvissa asui jonkin verran erilaisia alkuasukkaita.

Ketään vastaan ei Ruotsi taistellut asettaakseen tänne hallintoa. Valloituksen tunnusmerkki olisi ainakin jonkinlainen taistelu tai alistaminen.

Samoihin aikoihin Ruotsin kuningaskunta muutoinkin vasta oli vakiinnuttamassa establismenttiaan eikä Österland todellakaan ollut sen kummempi lääni kuin muutkaan läänit.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Lainaus "Nauttikaa vapauden äänestä!"Huvittavaa että jotkut kokevat tämän muka tavoitelavana asiana " on ainakin Virossa koko armeijan olemassa olo perustuu ei niinkään Viron puolustamiseen, vaan Naton sotien käymiseen. Tämä olisi meillä edessä mahdollisen Nato jäsenyyden aikana. Valmistaudu sotimaan,Yhdysvaltojen intresseissä olevia sotia,ei oman maamme puolustamiseen.

Noh huomaa jotkut on vieläkin täysin pihalla siitä tosiasiasta, että 1945 jälkeen aina 1990-luvun alkuun saakka Neuvostoliitto ja puna-armeija olisi halutessaan voinut pyyhkiä meidät pois maailman kartalta, muttei tehnyt sitä.

Saamme näitä monikansallisia sotaharjoituksia seurata vielä pitkään. Kovinkaan kaukana ei ole se aika, jolloin Ivan potkaisee meidän perseelle, kun tarpeeksi kauan pyllistämme ja leikimme isoa kaveria, vaikka olemme pelkkä suupala Venäjälle, jos he sitä haluavat.

Tyhmyys ja tietty itsevarmuus on kuolettava yhdistelmä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kovinkaan kaukana ei ole se aika, jolloin Ivan potkaisee meidän perseelle, kun tarpeeksi kauan pyllistämme ja leikimme isoa kaveria, vaikka olemme pelkkä suupala Venäjälle, jos he sitä haluavat."

Luonnehdit Venäjää siis suureksi uhaksi Suomelle.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tätäkö tarkoitin lainaamasi kohdassa? Eiköhän Venäjä itse arvio meidän uhkakuvaa huonompaan suuntaan tällä hetkellä, ja varsin aiheellisesti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. ....

ooo

....on antiikin Kreikasta lainattu saksalaisen asetehtaan mainoslauseeksi.

Muutettaisko sitä vähän: Jos haluat rauhaa, valmistaudu rauhaan.

Pidän virtuaalista tukkimiehen kirjanpitoa jokaisesta päivästä ilman sotaa täällä Itämeren ympäristössä.
Tarkkaa lukua en ole laskenut mutta yli 70:ssä vuodessa rauhan päiviä on kertynyt yli 26 000 .
Parin tunnin päästä voi vetää yhden viivan lisää. Juhlapäiviä jokainen.

Huomenna Helsingissä on sotakoneiden kavalkadi. Kuunnellaan tarkkaan mistä äänet eniten kertovat; sodasta, rauhasta vai uhittelusta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Rauhaa varmaan tuokin, USA ei tule sotimaan Venäjää vastaan vaan sotakoneita varmaan tulisi käytettäväksi.
Venäjä ja USA ovat sotineet vaarattomasti vain kehitysmaita vastaan.
Venäjä ei riskeeraa että Moskovaa pommitettaisiin ja USA ei uhraa Manhattania.

Anne Pylkkönen

Wallin tuolla ylempänä kirjoittaa että "Tyhmyys ja tietty itsevarmuus on kuolettava yhdistelmä." En kyllä voisi olla enempää samaa mieltä. Ja että juurikin NATO-keskusteluissa nämä kaksi vakavaa puutetta nyrkkitervehtivät rehvakkaasti.

Aloituksen tapaisia postauksia lukiessa jään aina ihmettelemään mitä kummaa Nato-intoilijoiden päässä oikein tapahtuu. Ehkä he kuvittelevat, että Natoon liittymisen myötä mahdollisesta/väistämättömästä sotilaallisesta aggressiosta Venäjän taholta tulisi eräänlainen ylikansallinen toisinto Edwin Laineen elokuvasta "Tuntematon sotilas"? Karjalan metsissä miehekkäästi rymyäisivät vain amerikkalainen William Steep (Vilho Koskela), ranskis Georges Roches-îlot (Jorma Kariluoto), italiaano Stagnocci (Lammio), norjalainen Skogholt (Lehto), saksalainen Jürgen Bucht (Yrjö Lahtinen) j.n.e.

Kyse ei todellakaan ole pelkästään cinematografisesta roolijaosta, kun "Iivana potkaisee perseelle".

Esimerkiksi Syyrian "pidättyväisessä väliintulossa" Venäjä on Wikipediaa lainaten tehnyt ilmaiskuja "Su-30SM-monitoimihävittäjillä, Su-34-hävittäjäpommittajilla, Su-24M- ja Su24M2-hävittäjäpommittajilla ja Su-25SM-rynnnäkkökoneilla. Enimmäkseen Su-24M-koneet pudottivat tavanomaisia, usein OFAB-250-270-pommeja. Uudemmat hävittäjät pudottivat mm. KAB-500S-täsmäpommeja, FAB-500M62-pommeja, BetAB-500-tunkeumapommeja ja RBK-500 SPBE -kasettipommeja[16]. Venäjä ampui myös risteilyohjuksia."

Tekisikin mieleni kysyä joltakin oikealta sotilasasiantuntijalta mielipidettä sellaisesta ajatuskokeesta, että jos me S-kirjaimella alkavat maat vaihdettaisiinkin paikkoja, ja kuviteltaisiin että Venäjä kylvisi tänne Syyriaan syydetyn pommilastin, mitkä mahdollisuudet Suomella olisi puolustautua ja millaista jälkeä siitä syntyisi. Jotenkin tuntuu että ne jotka hokevat "varustautumisesta sotaan" eivät ole pätkääkään miettineet mitä sota oikeasti olisi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Tekisikin mieleni kysyä joltakin oikealta sotilasasiantuntijalta mielipidettä sellaisesta ajatuskokeesta, että jos me S-kirjaimella alkavat maat vaihdettaisiinkin paikkoja, ja kuviteltaisiin että Venäjä kylvisi tänne Syyriaan syydetyn pommilastin, mitkä mahdollisuudet Suomella olisi puolustautua ja millaista jälkeä siitä syntyisi. Jotenkin tuntuu että ne jotka hokevat "varustautumisesta sotaan" eivät ole pätkääkään miettineet mitä sota oikeasti olisi.

ooo

Todella hyvä vertaus. Kiitos.

Toimituksen poiminnat