Herra Haapala

Monikulttuurisuuden vastustamista ei pidä hävetä

Lapin Kansan pääkirjoituksen jälkiosassa (29.3.) syytetään Lapin Perussuomalaisia Nuoria rasismista, koska yhdistys uskaltaa kyseenalaistaa julkisten varojen käyttöä monikulttuurisuuden ylistämiseen ja sen aiheuttamien ongelmien vähättelyyn. Lausunto on mukamas ”malliesimerkki poliittisen populismin valepukuun puetusta rasismista”. Tämä paljastaa Lapin Kansan pääkirjoitustoimittajan suomalaisvastaisuuden ja todelliset motiivit: hänelle suomalaisen kulttuurin puolustaminen on rasismia.

Suomalaiset ovat ainutlaatuinen kansakunta Pohjois-Euroopassa. Sitä ei voi muut jäljentää kuin itse suomalaiset. Tämä alle viiden miljoonan hengen kansa on todellisen uhan alla, koska vähenevä väestö ynnättynä kasvavaan maahanmuuttajien määrään korvaa väestömme aivan ulkopuolisella porukalla. Tilastokeskuksen 29. maaliskuuta julkaiseman väestörakennetilaston mukaan suomea, ruotsia tai saamea puhuvien osuus Suomessa laski lähes 10 000 hengellä, kun taas vieraskielisten määrä nousi lähes 20 000 hengellä ja heidän osuus Suomessa kattaa jo 7 % väestöstä. Tämä viimeistään osoittaa väestönvaihdoksen.

Minä ja Lapin PS-Nuoret ei hyväksy missään olosuhteissa, että julkinen valta syysää suomalaisten veronmaksajien rahoja suomalaisuuden ja suomalaisten syrjäyttämiseen. Tämä ynnättynä vielä monikulttuurisuuden aiheuttamiin ongelmiin, joista olemme joutuneet kärsimään lähivuosina eri puolilla Suomea – näkyvimpänä Turun terrori-isku viime elokuussa.

Kehotan jokaista suomalaisuutta kannattavan olevan valppaana monikulttuurisuuden edessä. Pääkirjoitusten rasistileimojen pelossa ei pidä lannistua. Kenenkään monikulttuurisuutta vastustavan ei tarvitse hävetä. Jokainen suomalaisuuden puolesta ulkopuolista voimaa vastaan seisova ansaitsee kunniansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Molemmat jutut ovat maksumuurin takana. Voitko avata hieman, että mikä rasismin vastaisen viikon tapahtumissa oli Rovaniemellä pahasti pielessä? Meillä Pohjois-Pohjanmaalla se ei ollut mitään monikulttuurisuuden ylistystä. Lähinnä yritetään tulla toimeen keskenään.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ekonominen argumentti ei ole rasistinen. Tosin tuo hyppäys siihen, että suomalaisen kulttuurin puolustaminen olisi rasistista jää vähän tyhjän päälle varsinkin, kun nuo jutut on maksumuurin takana.

Ekonomisesta argumentista sen verran, että jos maahanmuutto olisi ekonomisesti plussaa Suomelle, niin itse en ainakaan pahemmin vastustaisi sitä. Päinvastoin silloinhan kannattaisi ottaa tänne porukkaa niin paljon kuin mahtuu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ai ’ekonominen argumentti’ ei ole rasistinen? No miksi sillä ei sitten tasapuolisesti tarkastella kaikkia ihmisiä? Monista kantakirjasuomalaisistakin on pelkkiä kuluja.

[Ai niin joo, sovelletaanhan sitä toki kantaväestöönkin, heidät vain loitsitaan kuvittelemaan, että ovat muka jotain ykkösluokan jengiä täällä. Aisoissa pitämisen keinona käytetään mm. vähäosaisten ryhmien usuttamista toisiaan vastaan ja muita viholliskuvia. PS on tässä työssä ahkera ja antaumuksellinen.]

Juha Hämäläinen

Monikulttuurisuus ei merkitse mitään muuta kuin saman asuinalueen pirstaloitumista monen kulttuurin kesken. Monikulttuurisuus pakostakin hajottaa maan yhtenäisyyden, koska eri kulttuureilla on omat arvonsa, tapansa ja uskontonsa.

Suomalaisille tämä merkitsee suomalaisuuden katoamista siinä mielessä kuin mihin olemme tottuneet. Näin on kaikkialla muuallakin käynyt, joissa paljon siirtolaisia. Suomalaisuus tarkoittaa jatkossa vain kansalaisuutta ja samaa passia, ei samaa kulttuuria, tapoja, uskontoa, arvoja tai ulkonäköä kuten ennen.

Tämän takia termi kantasuomalainen tulee säilymään käytössä pitkään. Mutta sanoisin, ettet pääse minnekään pelkällä monikulttuurisuuden vastustamisella. Se jyrää ylitsesi eikä kysy suostumustasi eikä minun.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Tämä on ollut pysyvä trendi mediassa. Millä tahansa perusteella monikulttuurisuuden puolustaminen ja siihen resurssien laittaminen on hyvä asia. Vastaavasti melkein millä tahansa perusteella suomalaisten aseman korostaminen suhteessa monikulttuurisuuteen on jos ei rasismia tai natsitouhua niin vähintäänkin arveluttavaa.

Tosiasia on kuitenkin ollut, ettei Suomessa tai muissakaan pohjoismaissa monikulttuurisuuspolitiikka ole ollut erityisesti talouden kannalta onnistunut suuntaus. Syynä tähän on ollut ajatus, että kaikki muu kulttuuri tuo mukanaan jotain myönteistä hyväksi kääntyvää uutta pöhinää. Tämä varmasti pitää paikkansa, mutta on unohdettu kokonaisuus. On paljon kulttuureita, joissa myönteiset vaikutukset yhteiskuntaan jäävät runsaiden haitallisten vaikutusten taakse. Pitäisi tunnustaa, etteivät kaikki kulttuurit ole yhteiskunnan kannalta yhtä toimivia ja arvokkaita. Suomalaisten kulttuuri mitä se sitten lieneekin on ollut luomassa maailman mittakaavassa suhteellisen vakaata yhteiskuntaa, jonka pitäisi olla asia jota ei helposti asetettaisi vaaralle alttiiksi.

Eikä ole yllättävää, että maailmalla on liikeellä näistä heikosti toimivista kulttuureista tulevia ihmisiä. Heidän kulttuuriset tapansa johtavat helpommin yhteiskunnallisiin konflikteihin ja ongelmiin. Valitettavasti suomalaisten kannalta ongelmakulttuureista hakeutuu erityisesti Suomen kaltaisiin yhteiskuntiin, joissa näitä yhteiskunnan kannalta huonojakin kulttuurisia piirteitä ymmärretään ja taloudellisin panostuksin jopa tuetaan. Olemme kaksin verroin tyhmiä. Rahoitamme itse yhteiskuntaan lisää ongelmia. Kauniilla ajatuksilla ilman järjen käyttöä voi siis saada paljon vahinkoa aikaan. Asia, jonka Juha Sipilä varmasti tulee ikänsä muistamaan.

Toimituksen poiminnat