Herra Haapala

Lappiin lisää sotavoimaa ja remilitarisoidaan Ahvenanmaa

Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Tämä parin tuhannen vuoden takainen viisaus ei ole yltänyt Utsjoelle vasemmistolaisiin korviin asti ainakaan Juhani Harjunharjan poikkeuksellisen naiivin mielipidekirjoituksen perusteella.

Maailma elää poikkeuksellisen konfliktiherkkää aikaa. Itärajan tuolla puolen on suomalaista itsenäistä kansakuntaan vihamielisesti suhtautuva Venäjä lukuisine Putinin kannattajineen haaveilemassa stalinistista laajentumisyritystä. Ei voida sivuuttaa Venäjän raakalaismaisia ja imperialistisia toimia Ukrainassa ja Georgiassa, jota se harjoittaa tälläkin hetkellä. On suurin typeryys tässä maailmantilassa lähteä höllentämään sotilaallisia joukkoja ja puolustusmenoja Suomessa. Oikea teko olisi toimia aivan päinvastoin – enemmän sotilaita ja enemmän rahaa maamme sotilaallisen koskemattomuuden ja itsenäisyyden puolustamiseen.

Ahvenanmaa on hyvin surkea esimerkki, että miksi Lappi pitäisi demilitarisoida. Venäjä on todistetusti harjoitellut Ahvenanmaan miehittämistä eikä edellisten sotienkaan aikana demilitarisoitu lounaissaaristo selvinnyt ilman sotilaallista läsnäoloa ja mielenkiintoa. Ahvenanmaa on strategisesti merkittävä alue ja sen menettäminen voi johtaa Suomen merisaartoon. Tämä on katastrofaalista kaikkien muiden näkökulmasta, paitsi neuvostoliittolaista nälkää hamuavien kommunistien silmissä. Demilitarisoinnin sijaan Ahvenanmaa pitäisi remilitarisoida ja suomalaisten toimesta.

Sotilaallinen tyhjiö Lapissa on harjunharjalaisittain sanottuna sotilaallinen tyhmiö ja sen kannattajat maanpuolustuksellinen häpeäpilkku maassamme. Ilman maanpuolustusta olisi vain ajan kysymys, että milloin kaksipäinen kotka käy repimässä Suomi-neidon lihat irti. Lapissa pitää olla sotilaallisia resursseja läsnä ja meidän on oltava avoimia länsimaisten yhteistyökumppaneiden kanssa pitääksemme venäläisen karhun pelossa ja kurissa. Jokaisen maanpuolustuksellisesti valveutuneen kansalaisen pitäisi muistaa yhden, mutta yksinkertaisen asian: vihollinen hyökkää aina idästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Lapissa on mielestäni vahva puolustus suhteessa muun maan puolustukseen. Jääkäriprikaati, rajavartiosto ja lennosto ovat ihan tarpeeksi. Melko lähellä on myös Kainuun prikaati. En keksi mitään syytä, miksi juuri Lapin puolustusta pitäisi vahvistaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ahvenanmaalaisilta itseltään ei taaskaan kysytä mitään? Suomi vain miehittää Ahvenanmaan kaikista sopimuksista välittämättä?

Perussuomalaiset ovat lahjakkaita löytämään vihollisia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä muuta tehtäisiin, ehdotuksia?

”Älkööt minkään vallan maa-, meri- tai ilmailuvoimat..” – tiesitkö tämän Ahvenanmaan demilitarisoinnista?

https://yle.fi/uutiset/3-9243474

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?nodei...

Juha Hämäläinen

Naivi militaristinen kirjoitus. Miten luulet meidän sapeleiden kalistelun estävän naapurin tänne tulon, jos ovat tullakseen. Enää ei sodita kuten 1939-1944. Rintamasota on mennyttä aikaa ja sissisotaa ei Suomi enää käy. Miksikö?
Koska se kostetaan siviileille. Näin ovat suurvallat aina tehneet. Saksa, Venäjä, Ranska ja USA etunenässä.

Suomi tarvitsee armeijaa todennäköisimmin sisäisten levottomuuksien hallintaan eikä Venäjän pysäytykseen, johon emme pysty. Ehkä siirtolaismassojen kasvu voi vaatia myös asevoimien käyttöä tulevaisuudessa.

Toimituksen poiminnat