Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Wed, 31 Oct 2018 20:07:59 +0200 fi Lappi itsenäiseksi ja viina vapaaksi http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263451-lappi-itsenaiseksi-ja-viina-vapaaksi <p>Mikäli hallituksen kaavailema maakuntauudistus epätodennäköisyydestään huolimatta toteutuu, annetaan sitä myötä maakunnille näennäinen itsehallinto. Joidenkin tehtävien siirto kunnilta maakunnalle ei tuo mitenkään aitoa autonomiaa. Päätöksenteko pidetään edelleen etäällä kansalaisista.</p> <p>Maakunnille annetaan vain hyvin rajalliset mahdollisuudet tehdä alueitaan koskevia päätöksiä. Se ei huomioi maakuntien omaleimaisuutta kuin hyvin kapeasti. Esitettävä maakuntauudistus olisi muodossaan vain hallintohimmeli ja uusi taso luottamustoimipalkkioita varten, joilla rahoitettaisiin pitkälti Keskustan puoluetoimistoa.</p> <p>Lappi kuin myös muutkin Suomen maakunnat tarvitsevat aidon itsehallinnon. Maakunnilla tulisi olla valtaa asettaa toivottuja säännöksiä tai purkaa niitä ja hallinnoida kunnolla alueitaan. Valtion tulisi osoittaa rohkeutta ja antaa Manner-Suomen maakunnille vähintään Ahvenanmaan kaltainen itsehallinto. Maakunnilla tulisi olla oikeus verottaa, jotta riippuvuus Helsingistä olisi mahdollisimman vähäinen ja itsehallinnon asema turvataan.</p> <p>Lapin maakunnassa olisi selvää rohkeutta ja kokeilunhalua toimia esimerkiksi Manner-Suomen itsehallinnollisten maakuntien pilottina. Kokeilusta varmasti saadaan hyviä ja rohkaisevia kokemuksia, jonka myötä myös muutkin Suomen maakunnat pääsisivät aidon itsehallinnon piiriin.</p> <p>Itsehallinto hyödyttäisi hyvin merkittävästi ja erityisesti Lappia. Pitkien etäisyyksien maakuntana olisi tärkeää saada päätöksenteko mahdollisimman lähelle lappilaisia asukkaita &ndash; ja vastaavasti mahdollisimman kauas Helsingistä. Se olisi lähidemokratian mukaista ja lisäisi kansanvaltaisuuden määrää. Toimilla voitaisiin kasvattaa Lapin vetovoimaisuutta ja asukkaiden hyvinvointia.</p> <p>Konkreettisena esimerkkinä sääntelyssä ja taloudessa voisi olla polttoaineverotus. Sen muuttaminen aluekohtaiseksi olisi erittäin hyvä keino palvelemaan Lappia kuin myös muitakin maakuntia. Olisi kohtuullista pohjoisessa, että polttoaineen verotus olisi huomattavasti pääkaupunkiseutua matalempaa.</p> <p>Lappilaiset tuntevat parhaiten Lapin erityisolosuhteet, joten olisi hyvä pitää etelän päättäjät aiheuttamassa kiusaa vain omilla tiluksillaan.</p> <p>Saisi viinatkin maitokauppaan, jos ja kun niin haluamme.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Mikäli hallituksen kaavailema maakuntauudistus epätodennäköisyydestään huolimatta toteutuu, annetaan sitä myötä maakunnille näennäinen itsehallinto. Joidenkin tehtävien siirto kunnilta maakunnalle ei tuo mitenkään aitoa autonomiaa. Päätöksenteko pidetään edelleen etäällä kansalaisista.

Maakunnille annetaan vain hyvin rajalliset mahdollisuudet tehdä alueitaan koskevia päätöksiä. Se ei huomioi maakuntien omaleimaisuutta kuin hyvin kapeasti. Esitettävä maakuntauudistus olisi muodossaan vain hallintohimmeli ja uusi taso luottamustoimipalkkioita varten, joilla rahoitettaisiin pitkälti Keskustan puoluetoimistoa.

Lappi kuin myös muutkin Suomen maakunnat tarvitsevat aidon itsehallinnon. Maakunnilla tulisi olla valtaa asettaa toivottuja säännöksiä tai purkaa niitä ja hallinnoida kunnolla alueitaan. Valtion tulisi osoittaa rohkeutta ja antaa Manner-Suomen maakunnille vähintään Ahvenanmaan kaltainen itsehallinto. Maakunnilla tulisi olla oikeus verottaa, jotta riippuvuus Helsingistä olisi mahdollisimman vähäinen ja itsehallinnon asema turvataan.

Lapin maakunnassa olisi selvää rohkeutta ja kokeilunhalua toimia esimerkiksi Manner-Suomen itsehallinnollisten maakuntien pilottina. Kokeilusta varmasti saadaan hyviä ja rohkaisevia kokemuksia, jonka myötä myös muutkin Suomen maakunnat pääsisivät aidon itsehallinnon piiriin.

Itsehallinto hyödyttäisi hyvin merkittävästi ja erityisesti Lappia. Pitkien etäisyyksien maakuntana olisi tärkeää saada päätöksenteko mahdollisimman lähelle lappilaisia asukkaita – ja vastaavasti mahdollisimman kauas Helsingistä. Se olisi lähidemokratian mukaista ja lisäisi kansanvaltaisuuden määrää. Toimilla voitaisiin kasvattaa Lapin vetovoimaisuutta ja asukkaiden hyvinvointia.

Konkreettisena esimerkkinä sääntelyssä ja taloudessa voisi olla polttoaineverotus. Sen muuttaminen aluekohtaiseksi olisi erittäin hyvä keino palvelemaan Lappia kuin myös muitakin maakuntia. Olisi kohtuullista pohjoisessa, että polttoaineen verotus olisi huomattavasti pääkaupunkiseutua matalempaa.

Lappilaiset tuntevat parhaiten Lapin erityisolosuhteet, joten olisi hyvä pitää etelän päättäjät aiheuttamassa kiusaa vain omilla tiluksillaan.

Saisi viinatkin maitokauppaan, jos ja kun niin haluamme.

]]>
8 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263451-lappi-itsenaiseksi-ja-viina-vapaaksi#comments Autonomia Demokratia Itsehallinto Maakunnat Maakuntauudistus Wed, 31 Oct 2018 18:07:59 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263451-lappi-itsenaiseksi-ja-viina-vapaaksi
Turvevimmaan on varaa http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258841-turvevimmaan-on-varaa <p>Vihreiden kansanedustaja Emma Kari pamautti 22.7.&nbsp;<a href="https://www.emmakari.fi/2018/07/22/turvevimma-saatava-loppumaan/">verkkosivuillaan</a>&nbsp;mielipiteen, joka ei yhtään yllätä kaikessa järjettömyydessään. Kari on masentunut siitä, että tänä kesänä turvetta saadaan nostettua hyvin paljon verrattuna edellisiin vuosiin. Hänen vaatimuksena on &rdquo;pysäyttää turvevimma ja lopettaa turpeen energiakäytön&rdquo;.</p><p>Emma Karin mielipide ei sikäli tarjoa mitään uutta Vihreiden rintamalta. Koko liike on johdonmukaisesti vastustanut kotimaista energiatuotantoa suomalaisilla polttoaineilla. Maassamme on runsaasti saatavilla &rdquo;ruskeaa kultaa&rdquo;, eli turvetta. Vain maailman hölmöin kansa olisi hyödyntämättä sitä energiakäyttöön ja moneen muuhun soveltuvaan tarkoitukseen. Suomen pinta-alasta kolmasosa on suota ja turvemaata. Turvemaista vain 0,8 % on energiakäytössä. Suojeltuna taas on 13,2 %. Tuskin tarvitsee laskinta päästäkseen lopputulokseen, että Suomessa on enemmän suota suojeltuna kuin turvetuotantoalueena.</p><p>Turpeen poltosta syntyy hiilidioksidipäästöjä, sitä ei voi kiistää. Mutta turvesuon jälkikäyttö kompensoi tätä erittäin hyvin. Tuotannon loputtua se voidaan muuttaa metsäksi, pelloksi, kosteikoksi tai uudelleensoistettavaksi. Kukin tapa sitoo hyvin hiilidioksidia ja kaksi jälkimmäistä ovat erityisen hyviä luonnonhoidon kannalta.</p><p>Puun polttaminen energiakäyttöön tarvitsee turvetta ja päinvastoin. Pitääkö puunkin energiakäyttö lakkauttaa Vihreiden vaatimusten seurauksena? On suorastaan idioottimaista rahdata kaukomaista kivihiiltä, kun omia raaka-aineita on hyvin käytettävissä.</p><p>Kehtaan sanoa, että maallamme on yhä hyvin paljon varaa &rdquo;turvevimmaan&rdquo;. Vastuullinen turvetuotanto hyödyntää erittäin hyvin suomalaisia luonnonvaroja energiakäytössä ja työllistää lukuisia ihmisiä suoraan ja välillisesti. Alueellisesti näin merkittävää toimialaa ei tule kavahtaa. Turveurakoitsijat ovat leipänsä ansainneet.</p> Vihreiden kansanedustaja Emma Kari pamautti 22.7. verkkosivuillaan mielipiteen, joka ei yhtään yllätä kaikessa järjettömyydessään. Kari on masentunut siitä, että tänä kesänä turvetta saadaan nostettua hyvin paljon verrattuna edellisiin vuosiin. Hänen vaatimuksena on ”pysäyttää turvevimma ja lopettaa turpeen energiakäytön”.

Emma Karin mielipide ei sikäli tarjoa mitään uutta Vihreiden rintamalta. Koko liike on johdonmukaisesti vastustanut kotimaista energiatuotantoa suomalaisilla polttoaineilla. Maassamme on runsaasti saatavilla ”ruskeaa kultaa”, eli turvetta. Vain maailman hölmöin kansa olisi hyödyntämättä sitä energiakäyttöön ja moneen muuhun soveltuvaan tarkoitukseen. Suomen pinta-alasta kolmasosa on suota ja turvemaata. Turvemaista vain 0,8 % on energiakäytössä. Suojeltuna taas on 13,2 %. Tuskin tarvitsee laskinta päästäkseen lopputulokseen, että Suomessa on enemmän suota suojeltuna kuin turvetuotantoalueena.

Turpeen poltosta syntyy hiilidioksidipäästöjä, sitä ei voi kiistää. Mutta turvesuon jälkikäyttö kompensoi tätä erittäin hyvin. Tuotannon loputtua se voidaan muuttaa metsäksi, pelloksi, kosteikoksi tai uudelleensoistettavaksi. Kukin tapa sitoo hyvin hiilidioksidia ja kaksi jälkimmäistä ovat erityisen hyviä luonnonhoidon kannalta.

Puun polttaminen energiakäyttöön tarvitsee turvetta ja päinvastoin. Pitääkö puunkin energiakäyttö lakkauttaa Vihreiden vaatimusten seurauksena? On suorastaan idioottimaista rahdata kaukomaista kivihiiltä, kun omia raaka-aineita on hyvin käytettävissä.

Kehtaan sanoa, että maallamme on yhä hyvin paljon varaa ”turvevimmaan”. Vastuullinen turvetuotanto hyödyntää erittäin hyvin suomalaisia luonnonvaroja energiakäytössä ja työllistää lukuisia ihmisiä suoraan ja välillisesti. Alueellisesti näin merkittävää toimialaa ei tule kavahtaa. Turveurakoitsijat ovat leipänsä ansainneet.

]]>
9 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258841-turvevimmaan-on-varaa#comments Kotimaa Energia Luonto Polttoaineet Turve Turvetuotanto Tue, 31 Jul 2018 02:49:15 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258841-turvevimmaan-on-varaa
Valtion varjeltava maamiestään http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258070-valtion-varjeltava-maamiestaan <p>Alkukesällä saimme nauttia tai kärsiä, näkökulmasta riippuen, poikkeuksellisen kuivaa ajanjaksoa. Sen vaikutus on näkynyt nurmen ja viljan tuotannossa. Rehusadosta on tulossa huono ja siitä koitunee taas merkittävää pulaa, viljoista pahimmillaan on puolet menetetty. Kasvun merkittävä hidastuminen ja sadonmenetykset ovat laajuudellaan suorastaan katastrofi maallemme ja ennen kaikkea maatalousyrittäjillemme. Edelliset kesät ovat olleet sadolle hyvin vahingollisia jatkuvien sateiden takia, tänä vuonna päinvastoin &ndash; ellei loppukesä osoita viime vuosien kaltaista monsuunia.</p><p>Julkisen vallan on vihdoinkin autettava maanviljelijöitämme ja tosissaan. Maatalousyrittäjille on luvassa merkittävät taloudelliset vahingot ja tilojen väheneminen tulee vain kiihtymään. Valtion on annettava välitöntä kriisitukea maatalousyrittäjillemme ja estettävä hartiavoimin Euroopan unionin aikeet lisätä heidän ahdinkoa.</p><p>Nämä vuodet ovat kantapään kautta osoittaneet varmuusvarastojen myynnin nopean rahan toivossa äärimmäisen vahingolliseksi ratkaisuksi. Tuontirehujen määrä tulee todennäköisesti lisääntymään mittavissa määrin ja se voi aiheuttaa terveysongelmia sekä eläimille että ihmisille aina kuluttajaa myöten. Leipäkin olisi ensi talvena ulkomaalaista.</p><p>Maatalousyrittäjien ahdinko pahentuu pahentumistaan. Voisiko kansa viimeinkin seistä maamiestensä puolesta ja vaatia julkiselta vallalta toimenpiteitä heidän toimeentulon, hyvinvoinnin ja jaksamisen turvaamiseksi? Poliitikkojen ja virkamiesten välinpitämättömyys maatalousyrittäjien etua kohtaan käy melkein talonpojan tappolinjasta. Kotimainen ruoka ei ole itsestäänselvyys.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Alkukesällä saimme nauttia tai kärsiä, näkökulmasta riippuen, poikkeuksellisen kuivaa ajanjaksoa. Sen vaikutus on näkynyt nurmen ja viljan tuotannossa. Rehusadosta on tulossa huono ja siitä koitunee taas merkittävää pulaa, viljoista pahimmillaan on puolet menetetty. Kasvun merkittävä hidastuminen ja sadonmenetykset ovat laajuudellaan suorastaan katastrofi maallemme ja ennen kaikkea maatalousyrittäjillemme. Edelliset kesät ovat olleet sadolle hyvin vahingollisia jatkuvien sateiden takia, tänä vuonna päinvastoin – ellei loppukesä osoita viime vuosien kaltaista monsuunia.

Julkisen vallan on vihdoinkin autettava maanviljelijöitämme ja tosissaan. Maatalousyrittäjille on luvassa merkittävät taloudelliset vahingot ja tilojen väheneminen tulee vain kiihtymään. Valtion on annettava välitöntä kriisitukea maatalousyrittäjillemme ja estettävä hartiavoimin Euroopan unionin aikeet lisätä heidän ahdinkoa.

Nämä vuodet ovat kantapään kautta osoittaneet varmuusvarastojen myynnin nopean rahan toivossa äärimmäisen vahingolliseksi ratkaisuksi. Tuontirehujen määrä tulee todennäköisesti lisääntymään mittavissa määrin ja se voi aiheuttaa terveysongelmia sekä eläimille että ihmisille aina kuluttajaa myöten. Leipäkin olisi ensi talvena ulkomaalaista.

Maatalousyrittäjien ahdinko pahentuu pahentumistaan. Voisiko kansa viimeinkin seistä maamiestensä puolesta ja vaatia julkiselta vallalta toimenpiteitä heidän toimeentulon, hyvinvoinnin ja jaksamisen turvaamiseksi? Poliitikkojen ja virkamiesten välinpitämättömyys maatalousyrittäjien etua kohtaan käy melkein talonpojan tappolinjasta. Kotimainen ruoka ei ole itsestäänselvyys.

]]>
0 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258070-valtion-varjeltava-maamiestaan#comments Maanviljelijät maatalous Maatalouspolitiikka Maatalousyrittäjät Wed, 11 Jul 2018 05:00:00 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258070-valtion-varjeltava-maamiestaan
Maatalous kansallisiin käsiin http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255794-maatalous-kansallisiin-kasiin <p>Elinvoimainen maaseutu on tärkeä osa suomalaisuutta. Luotettava kotimainen maataloustuotanto on tärkeää suomalaiselle elinkeinolle, hyvinvoinnille ja omavaraisuudelle kuin myös kriisivalmiutemme kannalta.</p> <p>Euroopan unionin aikomus karsia suomalaisen maatalousyrittäjän tukea ammatinharjoittamiseen on suora loukkaus kotimaisen ruoan tuottajia kohtaan. Asiaa ei paranna yhtään muun muassa maidon tuottajahintojen aleneminen. Meidän ei tule missään olosuhteissa hyväksyä sellaista ratkaisua, että EU:n jäsenmaksuja korotetaan ja siitä huolimatta saadaan vielä vähemmän käteen. Eikö tämän pitäisi osoittaa, että kuinka kestämätön ja järjetön kyseinen instituutio on suomalaista maataloutta kohtaan? Suomalaisten rahojen kierrättäminen Euroopan unionissa saadakseen murto-osan takaisin viljelijöiden tueksi on järjestelmänä suorastaan absurdi.</p> <p>Koska Suomi on EU:n nettomaksaja, eli maksamme enemmän kuin saamme takaisin, EU:sta irtaantumisesta säästettävillä rahoilla Suomen valtio pystyisi tukemaan suoraan jopa suuremmalla rahamäärällä suomalaisia maatalousyrittäjiä. Omalla maatalouspolitiikalla korjattaisiin tukiperusteet, jolloin ne huomioisivat huomattavasti paremmin maatilojen ja maatalousyrittäjien eroja. Johtopäätökset EU-jäsenyyttä kohtaan tulisi jo tehdä ennen kuin enemmän vahinkoa maataloudelle tulee syntymään.</p> <p>Maataloustukien jakamien ja maataloutta koskeva sääntely ei nykytilassakaan ole oikeudenmukaista Euroopan unionin laajuisesti. Suomalaisessa ympäristössä maanviljely on huomattavasti haasteellisempaa Keski-Eurooppaan verrattuna &ndash; tuet ja säädökset eivät silti huomioi tätä epäsuhtaa ollenkaan. EU:lla ei usein ole yhtään mitään ymmärrystä Suomen paikallisista olosuhteista ja toimivista käytännöistä. Kyllä suomalainen viljelijä esimerkiksi ymmärtää, että milloin on sopiva aika lannoittaa tai kyntää: siihen ei tarvita Brysselin byrokraattia.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Elinvoimainen maaseutu on tärkeä osa suomalaisuutta. Luotettava kotimainen maataloustuotanto on tärkeää suomalaiselle elinkeinolle, hyvinvoinnille ja omavaraisuudelle kuin myös kriisivalmiutemme kannalta.

Euroopan unionin aikomus karsia suomalaisen maatalousyrittäjän tukea ammatinharjoittamiseen on suora loukkaus kotimaisen ruoan tuottajia kohtaan. Asiaa ei paranna yhtään muun muassa maidon tuottajahintojen aleneminen. Meidän ei tule missään olosuhteissa hyväksyä sellaista ratkaisua, että EU:n jäsenmaksuja korotetaan ja siitä huolimatta saadaan vielä vähemmän käteen. Eikö tämän pitäisi osoittaa, että kuinka kestämätön ja järjetön kyseinen instituutio on suomalaista maataloutta kohtaan? Suomalaisten rahojen kierrättäminen Euroopan unionissa saadakseen murto-osan takaisin viljelijöiden tueksi on järjestelmänä suorastaan absurdi.

Koska Suomi on EU:n nettomaksaja, eli maksamme enemmän kuin saamme takaisin, EU:sta irtaantumisesta säästettävillä rahoilla Suomen valtio pystyisi tukemaan suoraan jopa suuremmalla rahamäärällä suomalaisia maatalousyrittäjiä. Omalla maatalouspolitiikalla korjattaisiin tukiperusteet, jolloin ne huomioisivat huomattavasti paremmin maatilojen ja maatalousyrittäjien eroja. Johtopäätökset EU-jäsenyyttä kohtaan tulisi jo tehdä ennen kuin enemmän vahinkoa maataloudelle tulee syntymään.

Maataloustukien jakamien ja maataloutta koskeva sääntely ei nykytilassakaan ole oikeudenmukaista Euroopan unionin laajuisesti. Suomalaisessa ympäristössä maanviljely on huomattavasti haasteellisempaa Keski-Eurooppaan verrattuna – tuet ja säädökset eivät silti huomioi tätä epäsuhtaa ollenkaan. EU:lla ei usein ole yhtään mitään ymmärrystä Suomen paikallisista olosuhteista ja toimivista käytännöistä. Kyllä suomalainen viljelijä esimerkiksi ymmärtää, että milloin on sopiva aika lannoittaa tai kyntää: siihen ei tarvita Brysselin byrokraattia.

]]>
3 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255794-maatalous-kansallisiin-kasiin#comments EU Euroopan unioni Fixit maatalous Maatalouspolitiikka Fri, 25 May 2018 04:00:00 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255794-maatalous-kansallisiin-kasiin
Etninen profilointi on hyväksyttävää http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255047-etninen-profilointi-on-hyvaksyttavaa <p>Harry Bogomoloff lähti sohaisemaan kusiaispesää esittämällä aiheellisen huolen vieraista ihmisistä. Ja tottahan toki suvaitsevaisto ärähti kuin vegaani jauhelihaa nähdessään, jopa itse&nbsp;<a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248201-kokoomus-tuomitsee-harry-bogomoloffin-viestin-valtuustopomo-varoitti-balkanintummista">Kokoomuksen</a>&nbsp;sisältä.&nbsp;<em>Balkanmakkarat eivät koskaan aiheuta ongelmia ja sellainen luulo on silkkaa rasismia</em>. Mutta miksi näiden arkihavaintojen pohjalta tehtyjen johtopäätösten tekeminen on niin ikävää?</p> <p>Suvaitsevaistolla on vaikeuksia käsittää, että ihmisiä voidaan arvioida niiden ulkonäön perusteella &ndash; ja kamalinta on tajuta se, että etnisyys näkyy myös ulkonäössä. Kyllä ihmiset aina muuttavat käyttäytymistään kohdatessaan&nbsp;<em>poikkeuksellisen</em>&nbsp;ihmisen tai ryhmän, se on normaalia itsesuojeluvaistoa. On aivan validia päättelyä, jos yleisesti tiedetään tietyn ihmisryhmän todennäköisesti aiheuttavan ongelmia ja siitä vetää johtopäätöksen, että havaittu pienempi joukko saman ryhmän ihmisiä voi myös aiheuttaa ongelmia. Tavallisten ihmisten, olivatpa ne pääkaupungin valtuuston varapuheenjohtajia, harjoittama etninen profilointi on hyväksyttävää.</p> <p>Tämä suvaitsevaisten hyvesignalointi on päätynyt jopa&nbsp;<a href="https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301#L7P129a">lainsäädäntöömme</a>&nbsp;asti koskemaan viranomaistyötä. Vaikka toistaiseksi yksittäinen kansalainen voi tehdä deduktiivista päättelyä ympäristössään, sitä ei sallita poliisien toiminnalta &ndash; jos päättelyn kohteena on ulkomaalaisen näköinen henkilö.</p> <p>On yksinkertaisesti typerää lainsäätäjiltä lähteä rajoittamaan ulkomaalaisvalvonnan toteutumista karsien sen kaikista tärkeimmän välineen, eli etnisen profiloinnin. Jo muutaman vuoden voimassa ollut säädös on ilmeisesti todettu jopa poliisien taholta hölmöksi, koska etnisen profiloinnin kieltoa tosiasiallisen julkisen vallan käytössä&nbsp;<a href="http://www.profiling.fi/wp-content/uploads/2018/04/Pysaytetyt_SUOM.pdf">ei monessa tapauksessa noudateta</a>.</p> <p>Säädös itsessään rajoittaa poliisin toimintaa kohtuuttomasti siltä osin, kun sitä noudatetaan. Siinä on jo koomisia piirteitä, ettei ulkomaalaislain määräyksiä voi toteuttaa yleensä kaikista itsestään selvimmän asian kohdalla, eli että joku näyttää ulkomaalaiselta. Etnisyys vaikuttaa ihmisen ulkonäköön ja profiloinnin kannalta se on oleellinen ominaisuuspiirre ihmisillä. Luojan kiitos, että suvaitsevainen hurmos ei mennyt niin pitkälle, että profilointia ei oltaisi voitu tehdä laillisesti arvioimalla ikää ulkonäön pohjalta. Poliisin toimivien keinojen rajoittaminen suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisen hekuman tieltä ei ole mitenkään hyväksyttävää. Ulkomaalaisvalvonnan toteuttamista ei tule rajoittaa lainsäädännössä. Olisi parasta, että tämä&nbsp;<a href="https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140169">Alexander Stubbin ja Päivi Räsäsen</a>&nbsp;kosto poliiseille korjattaisiin pois päiväjärjestyksestä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Harry Bogomoloff lähti sohaisemaan kusiaispesää esittämällä aiheellisen huolen vieraista ihmisistä. Ja tottahan toki suvaitsevaisto ärähti kuin vegaani jauhelihaa nähdessään, jopa itse Kokoomuksen sisältä. Balkanmakkarat eivät koskaan aiheuta ongelmia ja sellainen luulo on silkkaa rasismia. Mutta miksi näiden arkihavaintojen pohjalta tehtyjen johtopäätösten tekeminen on niin ikävää?

Suvaitsevaistolla on vaikeuksia käsittää, että ihmisiä voidaan arvioida niiden ulkonäön perusteella – ja kamalinta on tajuta se, että etnisyys näkyy myös ulkonäössä. Kyllä ihmiset aina muuttavat käyttäytymistään kohdatessaan poikkeuksellisen ihmisen tai ryhmän, se on normaalia itsesuojeluvaistoa. On aivan validia päättelyä, jos yleisesti tiedetään tietyn ihmisryhmän todennäköisesti aiheuttavan ongelmia ja siitä vetää johtopäätöksen, että havaittu pienempi joukko saman ryhmän ihmisiä voi myös aiheuttaa ongelmia. Tavallisten ihmisten, olivatpa ne pääkaupungin valtuuston varapuheenjohtajia, harjoittama etninen profilointi on hyväksyttävää.

Tämä suvaitsevaisten hyvesignalointi on päätynyt jopa lainsäädäntöömme asti koskemaan viranomaistyötä. Vaikka toistaiseksi yksittäinen kansalainen voi tehdä deduktiivista päättelyä ympäristössään, sitä ei sallita poliisien toiminnalta – jos päättelyn kohteena on ulkomaalaisen näköinen henkilö.

On yksinkertaisesti typerää lainsäätäjiltä lähteä rajoittamaan ulkomaalaisvalvonnan toteutumista karsien sen kaikista tärkeimmän välineen, eli etnisen profiloinnin. Jo muutaman vuoden voimassa ollut säädös on ilmeisesti todettu jopa poliisien taholta hölmöksi, koska etnisen profiloinnin kieltoa tosiasiallisen julkisen vallan käytössä ei monessa tapauksessa noudateta.

Säädös itsessään rajoittaa poliisin toimintaa kohtuuttomasti siltä osin, kun sitä noudatetaan. Siinä on jo koomisia piirteitä, ettei ulkomaalaislain määräyksiä voi toteuttaa yleensä kaikista itsestään selvimmän asian kohdalla, eli että joku näyttää ulkomaalaiselta. Etnisyys vaikuttaa ihmisen ulkonäköön ja profiloinnin kannalta se on oleellinen ominaisuuspiirre ihmisillä. Luojan kiitos, että suvaitsevainen hurmos ei mennyt niin pitkälle, että profilointia ei oltaisi voitu tehdä laillisesti arvioimalla ikää ulkonäön pohjalta. Poliisin toimivien keinojen rajoittaminen suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisen hekuman tieltä ei ole mitenkään hyväksyttävää. Ulkomaalaisvalvonnan toteuttamista ei tule rajoittaa lainsäädännössä. Olisi parasta, että tämä Alexander Stubbin ja Päivi Räsäsen kosto poliiseille korjattaisiin pois päiväjärjestyksestä.

]]>
45 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255047-etninen-profilointi-on-hyvaksyttavaa#comments Balkanintumma Etninen profilointi Päättelykyky Poliisi Rasismi Tue, 08 May 2018 16:40:01 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255047-etninen-profilointi-on-hyvaksyttavaa
Lappiin lisää sotavoimaa ja remilitarisoidaan Ahvenanmaa http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254969-lappiin-lisaa-sotavoimaa-ja-remilitarisoidaan-ahvenanmaa <p>Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Tämä parin tuhannen vuoden takainen viisaus ei ole yltänyt Utsjoelle vasemmistolaisiin korviin asti ainakaan Juhani Harjunharjan poikkeuksellisen naiivin&nbsp;<a href="https://www.lapinkansa.fi/mielipide/lapista-demilitarisoitu-maakunta-200915147/">mielipidekirjoituksen</a>&nbsp;perusteella.</p><p>Maailma elää poikkeuksellisen konfliktiherkkää aikaa. Itärajan tuolla puolen on suomalaista itsenäistä kansakuntaan vihamielisesti suhtautuva Venäjä lukuisine Putinin kannattajineen haaveilemassa stalinistista laajentumisyritystä. Ei voida sivuuttaa Venäjän raakalaismaisia ja imperialistisia toimia Ukrainassa ja Georgiassa, jota se harjoittaa tälläkin hetkellä. On suurin typeryys tässä maailmantilassa lähteä höllentämään sotilaallisia joukkoja ja puolustusmenoja Suomessa. Oikea teko olisi toimia aivan päinvastoin &ndash; enemmän sotilaita ja enemmän rahaa maamme sotilaallisen koskemattomuuden ja itsenäisyyden puolustamiseen.</p><p>Ahvenanmaa on hyvin surkea esimerkki, että miksi Lappi pitäisi demilitarisoida. Venäjä on todistetusti harjoitellut Ahvenanmaan miehittämistä eikä edellisten sotienkaan aikana demilitarisoitu lounaissaaristo selvinnyt ilman sotilaallista läsnäoloa ja mielenkiintoa. Ahvenanmaa on strategisesti merkittävä alue ja sen menettäminen voi johtaa Suomen merisaartoon. Tämä on katastrofaalista kaikkien muiden näkökulmasta, paitsi neuvostoliittolaista nälkää hamuavien kommunistien silmissä. Demilitarisoinnin sijaan Ahvenanmaa pitäisi remilitarisoida ja suomalaisten toimesta.</p><p>Sotilaallinen tyhjiö Lapissa on harjunharjalaisittain sanottuna sotilaallinen tyhmiö ja sen kannattajat maanpuolustuksellinen häpeäpilkku maassamme. Ilman maanpuolustusta olisi vain ajan kysymys, että milloin kaksipäinen kotka käy repimässä Suomi-neidon lihat irti. Lapissa pitää olla sotilaallisia resursseja läsnä ja meidän on oltava avoimia länsimaisten yhteistyökumppaneiden kanssa pitääksemme venäläisen karhun pelossa ja kurissa. Jokaisen maanpuolustuksellisesti valveutuneen kansalaisen pitäisi muistaa yhden, mutta yksinkertaisen asian: vihollinen hyökkää aina idästä.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Tämä parin tuhannen vuoden takainen viisaus ei ole yltänyt Utsjoelle vasemmistolaisiin korviin asti ainakaan Juhani Harjunharjan poikkeuksellisen naiivin mielipidekirjoituksen perusteella.

Maailma elää poikkeuksellisen konfliktiherkkää aikaa. Itärajan tuolla puolen on suomalaista itsenäistä kansakuntaan vihamielisesti suhtautuva Venäjä lukuisine Putinin kannattajineen haaveilemassa stalinistista laajentumisyritystä. Ei voida sivuuttaa Venäjän raakalaismaisia ja imperialistisia toimia Ukrainassa ja Georgiassa, jota se harjoittaa tälläkin hetkellä. On suurin typeryys tässä maailmantilassa lähteä höllentämään sotilaallisia joukkoja ja puolustusmenoja Suomessa. Oikea teko olisi toimia aivan päinvastoin – enemmän sotilaita ja enemmän rahaa maamme sotilaallisen koskemattomuuden ja itsenäisyyden puolustamiseen.

Ahvenanmaa on hyvin surkea esimerkki, että miksi Lappi pitäisi demilitarisoida. Venäjä on todistetusti harjoitellut Ahvenanmaan miehittämistä eikä edellisten sotienkaan aikana demilitarisoitu lounaissaaristo selvinnyt ilman sotilaallista läsnäoloa ja mielenkiintoa. Ahvenanmaa on strategisesti merkittävä alue ja sen menettäminen voi johtaa Suomen merisaartoon. Tämä on katastrofaalista kaikkien muiden näkökulmasta, paitsi neuvostoliittolaista nälkää hamuavien kommunistien silmissä. Demilitarisoinnin sijaan Ahvenanmaa pitäisi remilitarisoida ja suomalaisten toimesta.

Sotilaallinen tyhjiö Lapissa on harjunharjalaisittain sanottuna sotilaallinen tyhmiö ja sen kannattajat maanpuolustuksellinen häpeäpilkku maassamme. Ilman maanpuolustusta olisi vain ajan kysymys, että milloin kaksipäinen kotka käy repimässä Suomi-neidon lihat irti. Lapissa pitää olla sotilaallisia resursseja läsnä ja meidän on oltava avoimia länsimaisten yhteistyökumppaneiden kanssa pitääksemme venäläisen karhun pelossa ja kurissa. Jokaisen maanpuolustuksellisesti valveutuneen kansalaisen pitäisi muistaa yhden, mutta yksinkertaisen asian: vihollinen hyökkää aina idästä.

]]>
4 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254969-lappiin-lisaa-sotavoimaa-ja-remilitarisoidaan-ahvenanmaa#comments Ahvenanmaa Armeija maanpuolustus Sota Venäjä Mon, 07 May 2018 11:27:22 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254969-lappiin-lisaa-sotavoimaa-ja-remilitarisoidaan-ahvenanmaa
Monikulttuurisuuden vastustamista ei pidä hävetä http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253069-monikulttuurisuuden-vastustamista-ei-pida-haveta <p>Lapin Kansan <a href="https://www.lapinkansa.fi/paakirjoitukset/paakirjoitus-aaliomaista-kaytosta-200842956/">pääkirjoituksen jälkiosassa</a> (29.3.) syytetään Lapin Perussuomalaisia Nuoria rasismista, koska yhdistys <a href="https://www.lapinkansa.fi/lappi/lapin-perussuomalaiset-nuoret-tuomitsee-lapin-kuntien-osallistumisen-rasisminvastaiseen-viikkoon-koko-tapahtuma-on-poliittista-propagandaa-200832001/">uskaltaa kyseenalaistaa</a> julkisten varojen käyttöä monikulttuurisuuden ylistämiseen ja sen aiheuttamien ongelmien vähättelyyn. Lausunto on mukamas &rdquo;malliesimerkki poliittisen populismin valepukuun puetusta rasismista&rdquo;. Tämä paljastaa Lapin Kansan pääkirjoitustoimittajan suomalaisvastaisuuden ja todelliset motiivit: hänelle suomalaisen kulttuurin puolustaminen on rasismia.</p><p>Suomalaiset ovat ainutlaatuinen kansakunta Pohjois-Euroopassa. Sitä ei voi muut jäljentää kuin itse suomalaiset. Tämä alle viiden miljoonan hengen kansa on todellisen uhan alla, koska vähenevä väestö ynnättynä kasvavaan maahanmuuttajien määrään korvaa väestömme aivan ulkopuolisella porukalla. Tilastokeskuksen 29. maaliskuuta julkaiseman <a href="http://tilastokeskus.fi/til/vaerak/2017/vaerak_2017_2018-03-29_tie_001_fi.html">väestörakennetilaston</a> mukaan suomea, ruotsia tai saamea puhuvien osuus Suomessa laski lähes 10&nbsp;000 hengellä, kun taas vieraskielisten määrä nousi lähes 20&nbsp;000 hengellä ja heidän osuus Suomessa kattaa jo 7 % väestöstä. Tämä viimeistään osoittaa väestönvaihdoksen.</p><p>Minä ja Lapin PS-Nuoret ei hyväksy missään olosuhteissa, että julkinen valta syysää suomalaisten veronmaksajien rahoja suomalaisuuden ja suomalaisten syrjäyttämiseen. Tämä ynnättynä vielä monikulttuurisuuden aiheuttamiin ongelmiin, joista olemme joutuneet kärsimään lähivuosina eri puolilla Suomea &ndash; näkyvimpänä Turun terrori-isku viime elokuussa.</p><p>Kehotan jokaista suomalaisuutta kannattavan olevan valppaana monikulttuurisuuden edessä. Pääkirjoitusten rasistileimojen pelossa ei pidä lannistua. Kenenkään monikulttuurisuutta vastustavan ei tarvitse hävetä. Jokainen suomalaisuuden puolesta ulkopuolista voimaa vastaan seisova ansaitsee kunniansa.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Lapin Kansan pääkirjoituksen jälkiosassa (29.3.) syytetään Lapin Perussuomalaisia Nuoria rasismista, koska yhdistys uskaltaa kyseenalaistaa julkisten varojen käyttöä monikulttuurisuuden ylistämiseen ja sen aiheuttamien ongelmien vähättelyyn. Lausunto on mukamas ”malliesimerkki poliittisen populismin valepukuun puetusta rasismista”. Tämä paljastaa Lapin Kansan pääkirjoitustoimittajan suomalaisvastaisuuden ja todelliset motiivit: hänelle suomalaisen kulttuurin puolustaminen on rasismia.

Suomalaiset ovat ainutlaatuinen kansakunta Pohjois-Euroopassa. Sitä ei voi muut jäljentää kuin itse suomalaiset. Tämä alle viiden miljoonan hengen kansa on todellisen uhan alla, koska vähenevä väestö ynnättynä kasvavaan maahanmuuttajien määrään korvaa väestömme aivan ulkopuolisella porukalla. Tilastokeskuksen 29. maaliskuuta julkaiseman väestörakennetilaston mukaan suomea, ruotsia tai saamea puhuvien osuus Suomessa laski lähes 10 000 hengellä, kun taas vieraskielisten määrä nousi lähes 20 000 hengellä ja heidän osuus Suomessa kattaa jo 7 % väestöstä. Tämä viimeistään osoittaa väestönvaihdoksen.

Minä ja Lapin PS-Nuoret ei hyväksy missään olosuhteissa, että julkinen valta syysää suomalaisten veronmaksajien rahoja suomalaisuuden ja suomalaisten syrjäyttämiseen. Tämä ynnättynä vielä monikulttuurisuuden aiheuttamiin ongelmiin, joista olemme joutuneet kärsimään lähivuosina eri puolilla Suomea – näkyvimpänä Turun terrori-isku viime elokuussa.

Kehotan jokaista suomalaisuutta kannattavan olevan valppaana monikulttuurisuuden edessä. Pääkirjoitusten rasistileimojen pelossa ei pidä lannistua. Kenenkään monikulttuurisuutta vastustavan ei tarvitse hävetä. Jokainen suomalaisuuden puolesta ulkopuolista voimaa vastaan seisova ansaitsee kunniansa.

]]>
5 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253069-monikulttuurisuuden-vastustamista-ei-pida-haveta#comments Lappi Monikultturismi Monikulttuurisuus Rasismi suomalaisuus Arki 4.1: Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita. Fri, 30 Mar 2018 05:00:00 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253069-monikulttuurisuuden-vastustamista-ei-pida-haveta
Vihapuhetta vihreälle metsäpolitiikalle http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240883-vihapuhetta-vihrealle-metsapolitiikalle <p>Tuskin kukaan yllättyy siitä asiasta, että Vihreät on maaseutuvihamielinen city-keskeinen liike. Vihreät <a href="https://www.facebook.com/haapalamatti/posts/1760260090932886">ovat</a> <a href="https://www.lapinkansa.fi/mielipide/metsa-nahtava-puilta-200291502/">jo</a> <a href="https://www.vihreat.fi/blogit/ville-veikko-mastomaki/2017/07/suomen-tulevaisuus-edistyksellisessa-teknologiassa-ei-lisahakkuissa">aiemmin</a>&nbsp;käytännössä julistaneet Lapin pelkäksi metsäreservaatiksi. Lapissa ei enää saisi muuta tehdä kuin jyystää sammaleesta valmistettua terveyspatukkaa.&nbsp;&quot;Maailman pelastaminen&quot; lappilaisten kustannuksella on näille ihmisille jokin tärkeä arvo.</p> <p>Suomessa kasvaa vuodessa n. 110 miljoonaa kuutiometriä puuta. Sen poistuma on taas n. 80 milj. kuutiometriä. Toisin sanoen meillä metsien nettokasvu on n. 30 milj. kuutiometriä. Laskin käteen, jos vihreillä on vaikeuksia ymmärtää tätä. Nykyistä hakkuumäärää voi rohkeasti lisätä kysynnän mukaan. Se palvelee teollisuutta, metsänomistajia ja muita sidosryhmiä eri puolilla Suomea. Tosiasiallinen hiilinielu kasvaa silti vuosittain, riippumatta Brysselin herrojen ja Vihreiden puoluetoimiston ideologisista laskutoimituksista huolimatta. Ironisesti vihreille lahoavat puut mukamas kasvattavat hiilinielua. Jos kasvava metsä ei kasvata hiilinielua, niin maapallolla ei pitäisi olla enää ilmakehää.</p> <p>Vielä koomista vihreiltä todeta enemmän vai vähemmän suoraan muun muassa Kemin ja Kemijärven biotuotetehtaat huonoiksi investoinneiksi. Arvoisat vihreät: jos johonkin ei suolleta yhteiskunnan varoja tulonsiirroilla ja se silti onnistuu toteutumaan yksityisellä rahoituksella, se on, vastoin käsitystänne, ehtaa markkinataloutta. Vihreiden puoluetoimistolla onkin varmasti vaikeuksia koittaa vakuuttaa muun muassa kiinalaiset sijoittajat ymmärtämään, että biopolttoaineet eivät kannata. Punaisuus tursuaa vihreyden yli.</p> <p>Olisi kaiken huippu, jos Vihreiden keskisuomalainen puheenjohtaja Touko Aalto menisi Äänekoskelle ja sitoisi itsensä puuhun estääkseen Äänekosken biotuotetehtaan toiminnan. Se olisi jopa takinkääntö hänen kolmen vuoden takaiselle <a href="https://www.vihreat.fi/blogit/touko-aalto/2014/05/suomesta-biotalouden-suurvalta">kannanotolle</a>, mutta Vihreiden puheenjohtajan pitää luonnollisesti ajaa vihreää politiikkaa.</p> <p>Ja se vihreä politiikka luo vain kiusaa ja epävarmuutta rehellisiä metsäyrittäjiä kohtaan. Vihreät valheet ovat jo lyöneet kertaalleen läpi <a href="https://www.aamulehti.fi/kotimaa/juuri-nyt-suomen-kanta-havisi-eu-parlamentin-ymparistovaliokunnassa-metsia-ei-ehka-lasketa-hiilinieluksi-200257981">Euroopan unionin parlamentissa</a> ja itäsaksalainen rajoittamispolitiikka sai yhden askeleen lisää tallatakseen yrittäjän päätä.</p> <p>Suomalainen metsäteollisuus ei ole mikään ilmestyskirjan peto. Sen on oltava kansainvälinen ylpeys, jota yrittäjät ja sijoittajat ympäri maailmaa tulevat katsomaan.</p> <p>&nbsp;</p> <p><em>Kirjoituksen alkuperäinen lappilaislähtöinen pohja julkaistiin Lapin Kansan <a href="https://www.lapinkansa.fi/mielipide/hakkuut-eivat-poista-hiilinielua-200298153/">verkkosivuilla</a> 3.8. ja lehdessä 4.8.</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tuskin kukaan yllättyy siitä asiasta, että Vihreät on maaseutuvihamielinen city-keskeinen liike. Vihreät ovat jo aiemmin käytännössä julistaneet Lapin pelkäksi metsäreservaatiksi. Lapissa ei enää saisi muuta tehdä kuin jyystää sammaleesta valmistettua terveyspatukkaa. "Maailman pelastaminen" lappilaisten kustannuksella on näille ihmisille jokin tärkeä arvo.

Suomessa kasvaa vuodessa n. 110 miljoonaa kuutiometriä puuta. Sen poistuma on taas n. 80 milj. kuutiometriä. Toisin sanoen meillä metsien nettokasvu on n. 30 milj. kuutiometriä. Laskin käteen, jos vihreillä on vaikeuksia ymmärtää tätä. Nykyistä hakkuumäärää voi rohkeasti lisätä kysynnän mukaan. Se palvelee teollisuutta, metsänomistajia ja muita sidosryhmiä eri puolilla Suomea. Tosiasiallinen hiilinielu kasvaa silti vuosittain, riippumatta Brysselin herrojen ja Vihreiden puoluetoimiston ideologisista laskutoimituksista huolimatta. Ironisesti vihreille lahoavat puut mukamas kasvattavat hiilinielua. Jos kasvava metsä ei kasvata hiilinielua, niin maapallolla ei pitäisi olla enää ilmakehää.

Vielä koomista vihreiltä todeta enemmän vai vähemmän suoraan muun muassa Kemin ja Kemijärven biotuotetehtaat huonoiksi investoinneiksi. Arvoisat vihreät: jos johonkin ei suolleta yhteiskunnan varoja tulonsiirroilla ja se silti onnistuu toteutumaan yksityisellä rahoituksella, se on, vastoin käsitystänne, ehtaa markkinataloutta. Vihreiden puoluetoimistolla onkin varmasti vaikeuksia koittaa vakuuttaa muun muassa kiinalaiset sijoittajat ymmärtämään, että biopolttoaineet eivät kannata. Punaisuus tursuaa vihreyden yli.

Olisi kaiken huippu, jos Vihreiden keskisuomalainen puheenjohtaja Touko Aalto menisi Äänekoskelle ja sitoisi itsensä puuhun estääkseen Äänekosken biotuotetehtaan toiminnan. Se olisi jopa takinkääntö hänen kolmen vuoden takaiselle kannanotolle, mutta Vihreiden puheenjohtajan pitää luonnollisesti ajaa vihreää politiikkaa.

Ja se vihreä politiikka luo vain kiusaa ja epävarmuutta rehellisiä metsäyrittäjiä kohtaan. Vihreät valheet ovat jo lyöneet kertaalleen läpi Euroopan unionin parlamentissa ja itäsaksalainen rajoittamispolitiikka sai yhden askeleen lisää tallatakseen yrittäjän päätä.

Suomalainen metsäteollisuus ei ole mikään ilmestyskirjan peto. Sen on oltava kansainvälinen ylpeys, jota yrittäjät ja sijoittajat ympäri maailmaa tulevat katsomaan.

 

Kirjoituksen alkuperäinen lappilaislähtöinen pohja julkaistiin Lapin Kansan verkkosivuilla 3.8. ja lehdessä 4.8.

]]>
27 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240883-vihapuhetta-vihrealle-metsapolitiikalle#comments Biotuotetehdas Lappi Metsät Metsätalous Vihreät Raha 3.5: Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja. Fri, 04 Aug 2017 03:00:00 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240883-vihapuhetta-vihrealle-metsapolitiikalle
Länsimaiset sotakoneet tuovat rauhaa http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237906-lansimaiset-sotakoneet-tuovat-rauhaa <p>Vesa Puurosen sielu on taas irtautunut ruumiistaan ja leijailee pitkin Kremlin muureja kauhistellen länsimäisia sotavoimia. (Uusi Rovaniemi 20.5.) Lapille on ankaralla kädellä kohdistunut venäläisten viha sotien aikoina. Desantit ja partisaanit tulivat aiheuttaen tuhoa ja kuolemaa. Ilman saksalaisia liittolaisia jälki olisi ollut pahempaa. Lapin sodan taisteluita edeltäneet rauhanomaiset &rdquo;syysmanööverit&rdquo; saksalaisten vetäytymisestä Norjan puolelle jouduttiin lopettamaan Neuvostoliiton vaatimuksesta.</p><p>Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. Aseistautuminen on kiistatonta eri puolilla maailmaa. Erityisesti Venäjän aktiivinen aseistautumisen lisääminen meidän itärajalla, kuin myös Ukrainan ja Georgian maaperällä, on todella huolestuttavaa. Vain typerys haluaa vähemmän varustelua Suomessa tässä tilanteessa.</p><p>Suuntautuminen länteen on oikea suunta. Vihollinen hyökkää aina idästä. Aktiivinen yhteistyö Naton ja Yhdysvaltojen kanssa turvaisi Suomen sotilaallisen koskemattomuuden ja pitäisi kansakuntamme turvallisessa asemassa. Eräs mies ihmetteli 2000-luvun alussa Virossa, että miksi ihmiset taputtivat riemusta Naton hävittäjien lentäessä Viron ilmatilassa. Hän sai vastaukseksi, että hävittäjät eivät olleet Venäjältä.</p><p>Suomi ei voi jäädä yksin, kun kyse on turvallisuuspolitiikasta. Yksinäisyys kaksipäisen kotkan varjossa olisi vain tilapäinen kysymys, kun kotka on repinyt nokalla ja kynsillään meidän lihat irti. Isänmaamme puolustusbudjetin on oltava vähintään 2,0 %, jotta meillä olisi toimintakykyisempi vakavasti otettava armeija. Leipäjonot ovat pieni murhe verrattuna Venäjän miehittämään Suomeen.</p><p>Naton ja Yhdysvaltain sotakoneet ovat tervetulleita Suomeen ja Rovaniemelle. Me tarvitsemme heitä. Naiivi haaveilu &rdquo;sotilaallisesta riippumattomuudesta&rdquo; on pelkkää myötäilyä Venäjän suuntaan ja pelaa vain vatnikin pussiin. Näen ennemmin USA:n hävittäjän meidän ilmatilassa kuin venäläisiä lentolehtisiä toivottamassa, kuinka hyvää seuraavan viikon hapankaalilounas on.</p><p>&nbsp;</p><p><em>Arctic Challenge Exercise 2017 -lentotoimintaharjoitus päättyi eilen 2.6.2017. Toivotan jatkossakin monikansallisia länsimaisia sotaharjoituksia Suomeen ja Rovaniemelle.</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vesa Puurosen sielu on taas irtautunut ruumiistaan ja leijailee pitkin Kremlin muureja kauhistellen länsimäisia sotavoimia. (Uusi Rovaniemi 20.5.) Lapille on ankaralla kädellä kohdistunut venäläisten viha sotien aikoina. Desantit ja partisaanit tulivat aiheuttaen tuhoa ja kuolemaa. Ilman saksalaisia liittolaisia jälki olisi ollut pahempaa. Lapin sodan taisteluita edeltäneet rauhanomaiset ”syysmanööverit” saksalaisten vetäytymisestä Norjan puolelle jouduttiin lopettamaan Neuvostoliiton vaatimuksesta.

Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. Aseistautuminen on kiistatonta eri puolilla maailmaa. Erityisesti Venäjän aktiivinen aseistautumisen lisääminen meidän itärajalla, kuin myös Ukrainan ja Georgian maaperällä, on todella huolestuttavaa. Vain typerys haluaa vähemmän varustelua Suomessa tässä tilanteessa.

Suuntautuminen länteen on oikea suunta. Vihollinen hyökkää aina idästä. Aktiivinen yhteistyö Naton ja Yhdysvaltojen kanssa turvaisi Suomen sotilaallisen koskemattomuuden ja pitäisi kansakuntamme turvallisessa asemassa. Eräs mies ihmetteli 2000-luvun alussa Virossa, että miksi ihmiset taputtivat riemusta Naton hävittäjien lentäessä Viron ilmatilassa. Hän sai vastaukseksi, että hävittäjät eivät olleet Venäjältä.

Suomi ei voi jäädä yksin, kun kyse on turvallisuuspolitiikasta. Yksinäisyys kaksipäisen kotkan varjossa olisi vain tilapäinen kysymys, kun kotka on repinyt nokalla ja kynsillään meidän lihat irti. Isänmaamme puolustusbudjetin on oltava vähintään 2,0 %, jotta meillä olisi toimintakykyisempi vakavasti otettava armeija. Leipäjonot ovat pieni murhe verrattuna Venäjän miehittämään Suomeen.

Naton ja Yhdysvaltain sotakoneet ovat tervetulleita Suomeen ja Rovaniemelle. Me tarvitsemme heitä. Naiivi haaveilu ”sotilaallisesta riippumattomuudesta” on pelkkää myötäilyä Venäjän suuntaan ja pelaa vain vatnikin pussiin. Näen ennemmin USA:n hävittäjän meidän ilmatilassa kuin venäläisiä lentolehtisiä toivottamassa, kuinka hyvää seuraavan viikon hapankaalilounas on.

 

Arctic Challenge Exercise 2017 -lentotoimintaharjoitus päättyi eilen 2.6.2017. Toivotan jatkossakin monikansallisia länsimaisia sotaharjoituksia Suomeen ja Rovaniemelle.

]]>
13 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237906-lansimaiset-sotakoneet-tuovat-rauhaa#comments maanpuolustus Nato Rauha Sota Venäjä Sat, 03 Jun 2017 16:02:36 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237906-lansimaiset-sotakoneet-tuovat-rauhaa
Kommunismi on suurin rikos ihmiskuntaa vastaan http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237053-kommunismi-on-suurin-rikos-ihmiskuntaa-vastaan <p>Vesa Puuronen jatkoi tuttuun tapaan perinteistä kommunistista ilosanomaansa (LK 13.5.). Kommunismi on kaikessa mahdollisessa muodossaan aiheuttanut pelkkää kärsimystä ja tuskaa ihmisille kautta maailman. Kun yhteiskunnassa kommunismi pääsi valtaan, ihmisille oli tarjolla vian yhtä ainoata vapautta &ndash; vapaus elämästä. Neuvostoliitto oli reaalisosialismin ruumiillistuma siinä missä muutkin kommunistiset valtiot. Kommunistinen oikeusjärjestelmä keksi syyllisen ennen mitään &rdquo;rikosta&rdquo;.</p><p>&nbsp;</p><p>Marxin ja Engelsin Kommunistisen puolueen manifesti oli aikansa paatoksellinen teos kohdistettu helposti agitoitavaan työväkeen. Jo aikanaan se perustui hyvin pitkälle pelkkään viholliskuvien luomiseen siitä väestä, joka työväelle tarjosi sanan &rdquo;työ&rdquo; väen etuliitteeksi. Marxin ja Engelsin viholliskuvat olivat jopa järjettömiä, mutta niillä vedottiin työväen tunteisiin: &rdquo;Porvarimme eivät tyydy siihen, että heidän käytettävissään ovat heidän työläistensä vaimot ja tyttäret, puhumattakaan julkisesta prostituutiosta, vaan pitävät päähuvituksenaan vietellä vuoron perään toistensa aviovaimoja.&rdquo; Edellä oleva lainaus on ote suoraan Kommunistisen puolueen manifestista.</p><p>&nbsp;</p><p>Viime syksynä kävin Tallinnassa Miehitysmuseossa. Ryhmämme opas oli aluksi varovainen sen suhteen, jos suomenkielisessä ryhmässämme olisi ollut Vasemmistoliiton kannattajia tai muita sosialisteja. Kun vapautimme hänet sosialismin pelosta, hän alkoi kertoa hänen perheensä historiaa kuin myös mitä tapahtui Virossa ennen Neuvostoliiton miehitystä ja sen aikana. Kaiken sen virolaisen kärsimyksen, menetyksen, surun ja tuskan tunsi omassa kylmettyneessä sydämessäni. Eräs kaverini siltä vierailulta totesi lyhyesti ja osuvasti: &rdquo;Kommunismi on suurin rikos ihmiskuntaa vastaan&rdquo;. Kotona meidän maatilalla eräs virolainen lomittaja oli kertonut nuoruudestaan Neuvostoliiton alaisessa Virossa: &rdquo;Oi, kyllä ruoka oli hyvää, todella hyvää. Mutta se kaikki vietiin tuonne Moskovaan, Moskovaan kaikki vietiin.&rdquo; Nämä tiivistivät erittäin selkeästi, että mitä kommunismi on aiheuttanut meidän rakkaalle veljeskansallemme. Venezuela on ajankohtainen esimerkki hienosta maasta, jonka kaiken hyvän tuhoaa kommunismi.</p><p>&nbsp;</p><p>Neuvostoliitto on kuollut. Jäljelle jääneet elävät fossiilit eli kommunistit voisivat tehdä samoin. Minä laulan ilolla &rdquo;alas punakaarti&rdquo; ja se tulee suoraan sydämestäni.</p><p>&nbsp;</p><p><em>Tasan 99 vuotta sitten järjestettiin vapaussodan päätyttyä valkoisten voitonmarssi Helsingissä. Hyvää voitonpäivää kaikille!</em></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vesa Puuronen jatkoi tuttuun tapaan perinteistä kommunistista ilosanomaansa (LK 13.5.). Kommunismi on kaikessa mahdollisessa muodossaan aiheuttanut pelkkää kärsimystä ja tuskaa ihmisille kautta maailman. Kun yhteiskunnassa kommunismi pääsi valtaan, ihmisille oli tarjolla vian yhtä ainoata vapautta – vapaus elämästä. Neuvostoliitto oli reaalisosialismin ruumiillistuma siinä missä muutkin kommunistiset valtiot. Kommunistinen oikeusjärjestelmä keksi syyllisen ennen mitään ”rikosta”.

 

Marxin ja Engelsin Kommunistisen puolueen manifesti oli aikansa paatoksellinen teos kohdistettu helposti agitoitavaan työväkeen. Jo aikanaan se perustui hyvin pitkälle pelkkään viholliskuvien luomiseen siitä väestä, joka työväelle tarjosi sanan ”työ” väen etuliitteeksi. Marxin ja Engelsin viholliskuvat olivat jopa järjettömiä, mutta niillä vedottiin työväen tunteisiin: ”Porvarimme eivät tyydy siihen, että heidän käytettävissään ovat heidän työläistensä vaimot ja tyttäret, puhumattakaan julkisesta prostituutiosta, vaan pitävät päähuvituksenaan vietellä vuoron perään toistensa aviovaimoja.” Edellä oleva lainaus on ote suoraan Kommunistisen puolueen manifestista.

 

Viime syksynä kävin Tallinnassa Miehitysmuseossa. Ryhmämme opas oli aluksi varovainen sen suhteen, jos suomenkielisessä ryhmässämme olisi ollut Vasemmistoliiton kannattajia tai muita sosialisteja. Kun vapautimme hänet sosialismin pelosta, hän alkoi kertoa hänen perheensä historiaa kuin myös mitä tapahtui Virossa ennen Neuvostoliiton miehitystä ja sen aikana. Kaiken sen virolaisen kärsimyksen, menetyksen, surun ja tuskan tunsi omassa kylmettyneessä sydämessäni. Eräs kaverini siltä vierailulta totesi lyhyesti ja osuvasti: ”Kommunismi on suurin rikos ihmiskuntaa vastaan”. Kotona meidän maatilalla eräs virolainen lomittaja oli kertonut nuoruudestaan Neuvostoliiton alaisessa Virossa: ”Oi, kyllä ruoka oli hyvää, todella hyvää. Mutta se kaikki vietiin tuonne Moskovaan, Moskovaan kaikki vietiin.” Nämä tiivistivät erittäin selkeästi, että mitä kommunismi on aiheuttanut meidän rakkaalle veljeskansallemme. Venezuela on ajankohtainen esimerkki hienosta maasta, jonka kaiken hyvän tuhoaa kommunismi.

 

Neuvostoliitto on kuollut. Jäljelle jääneet elävät fossiilit eli kommunistit voisivat tehdä samoin. Minä laulan ilolla ”alas punakaarti” ja se tulee suoraan sydämestäni.

 

Tasan 99 vuotta sitten järjestettiin vapaussodan päätyttyä valkoisten voitonmarssi Helsingissä. Hyvää voitonpäivää kaikille!

]]>
28 http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237053-kommunismi-on-suurin-rikos-ihmiskuntaa-vastaan#comments Karl Marx Kommunismi Sosialismi Tue, 16 May 2017 03:00:00 +0000 Matti Haapala http://mattihaapala94.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237053-kommunismi-on-suurin-rikos-ihmiskuntaa-vastaan