Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Asiantuntijavalta

Kansainvälinen "tiedeyhteisö"

Kaikkihan me olemme kuulleet väitteen, että enhän minä lähde kansainvälistä tiedeyhteisön kantaa kyseenalaistamaan. Tätä tarjotaan jo argumenttina ennen kuin on mitään kysytty tai väitetty vastaan, kansainvälinen "tiedeyhteisö". Siihen vedotaan, kun halutaan kannatusta ratkaisuehdotuksille. Melkoinen taikasana siis.

Ilmastonmuutoksesta keskustelu on tuonut lisäksi uusia keinoja vaimentaa keskustelua itse tieteestä. Käytetään "denialisti" sanaa ja että tiede olisi asettunut, "science is settled", kun halutaan vaimentaa keskustelija tai keskustelu aiheesta.

Pakolliset "informaatiokurssit" kansalaisille?

Sananvapaus on ahtaalla ja kohta myös ajatukset. Länsi Savo (LS 12.11-17) mainitsee bloggaaja Janne Riiheläistä koskevassa jutussaan, että everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtisen mielestä kansalaisille tulisi järjestää informaatiovaikuttamisesta pakollista koulutusta(HS 7.9).

Huhtinen palvelee johtamisen sotilasprofessorina Maanpuolustuskorkeakoulussa. Esitietojen mukaan Huhtinen tekee todella arvokasta maanpuolustustyötä ja omaa monipuolisen koulutuksen alallaan.

Eläkeläisiä syyllistetään

 

Suomessa on käynnistetty erikoinen keskustelu, jossa yhtä ihmisryhmää, eläkeläisiä syyllistetään ahneiksi ja muista piittaamattomiksi. Asiantuntijat saavat mediassa laajasti tilaa töksäytyksilleen, kuinka nuoria kohdellaan kaltoin. Julkisuuteen ei pääse vasta-argumenteilla. Suomi on yhden totuuden maa.

Nobelisti Bengt Holmström heittää lonkalta: ”Suomi tulee maksamaan eläkkeensä tälle sukupolvelle, mutta mun huoli on seuraava sukupolvi. Se, että saako se sukupolvi eläkkeet, ei näytä realistiselta”

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä