Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Blokkihallitus

Yksikään puolue ei edusta kansan enemmistöä

Vaalitulos, josta on olemassa vasta ennuste, ei lupaa perussuomalaisille sitä heidän unelmissaan kuvittelemaa enemmistöä, ei edes lähelle sitä. Kun asiaa katsotaan blokkien näkökulmasta, persujen totuus näyttää karulta:

 

Vihervasemmisto: 39,9%

Porvarit: 39,6%

Perussuomalaiset: 16,3%

 

Sinisiä ja muita päässee eduskuntaan 0-2. Niitä (yht 4,2%) ei lasketa blokkeihin.

 

Eduskuntavaaleista blokkivaalit vihervasemmiston ja keskustaoikeiston välille

Vihreät ja Vasemmistoliitto ärsyyntyivät pahoin, kun pääministeri Juha Sipilä käytti tiistaina 21.8.2018 vihervasemmisto-sanaa Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla.

Poliittista perusshakkia

Onpa kutkuttavaa politikointia kotimaassa viimepäivinä. Perussuomalaiset tietysti päällimmäisenä. 

Timo Soini laskeskeli shakkisiirtonsa niin, että hän hyppää pois ja manttelin perii Sampo Terho. Pelia avattiin jopa muutama siirto eteen, jolla haluttiin pelotella pahin Terhon haastaja luopumaan jo alkuunsa ehdokkudestaan. Itsekin epäilin, että Jussi Halla-aho ei viitsi lähteä rakennettua salettia vastaan pelaamaan.

Olin väärässä, järjestelmässä oli suuri aukko jota Timo Soini ei kabinenttinsa kansssa huomannut, kun olivat ihastuneet omaan näppärään peliinsä.

Suomeen on luotava Labour-koalitio

# Ruotsissa taisivat taas olla fiksumpia, kun muut puolueet päättivät jättää Sverigedemokraterna (SD) "ikuiseen oppositioon". He saattavat näin jatkaa samaa ja hyväksi havaittua ruotsalaista  blokkihallituspolitiikkaa.

   ”Ruotsin persut” SD on tässä tilanteessa saanut yhä lisää gallupkannatusta. Mutta muiden puolueiden ei tarvitse välittää asiasta niin kauan kuin SD ei saa parlamentissa ehdotonta enemmistöä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä