Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Daesh

Konsulikyyti terroristeille?

Olen kauhulla ja ihmetyksellä seurannut kiihtyvää propagandaa siitä, että Al Holin leiriltä tulee hakea suomalaistaustaiset naiset ja lapset pois. Haastatteluvideoilla naiset ovat päästä varpaisiin hunnutettuina ja kertovat, kuinka he ovat eläneet elämää kuten Suomessa konsanaan ja lapset ovat käyneet hyviä kouluja. Lasten osalta tilanne on varmasti kimurantti sillä lapset ovat aina viattomia vanhempiensa valintoihin. Mutta viaton lapsi ei ole välttämättä vaaraton jos aivopesu ja ideologian syöttäminen on onnistunut eritoten kehittyville aivoille kotona ja "hyvissä kouluissa".

Kansainvälinen tribunaali Syyriaan ja Irakiin

Viime lauantaina Donald Trump lähetti seuraavan twitterin, joka sai hämminkiä aikaan Euroopassa: "The United States is asking Britain, France, Germany and other European allies to take back over 800 ISIS fighters that we captured in Syria and put them on trial. The Caliphate is ready to fall.

Tyhjillä puheilla ja ylivarovaisella strategialla pelaamme terroristien pussiin

Isis on saanut vuosia hyökkäillä Euroopan maihin. Eurooppalaiset johtajat ovat olleet vastanneet tekoihin tyhjillä puheilla. On aiheellista kysyä, että haluaako Euroopan johtajat todella kukistaa isiksen? Jokainen ajatteleva ihminen tietää sen, että raakalaismaisesta isiksestä ei pääse eroon pyytämällä heitä lopettamaan. Jos terrorismista seuraa pelkästään kovia sanoja, mutta ei rangaistusta, uskottavuus on mennyt. Juuri sen takia meihin kohdistuu säännöllisin aikavälein iskuja. Aijammeko loputtomiin seisoa tumput suorina?

Tekoja sanojen sijaan – Tuhotaan Daesh

Eilinen terrori-isku Brysselissä järisytti rauhaa ja vapautta rakastavaa maailmaa. Daesh (Isis), tuo nykymaailman sontakasa hyökkäsi jälleen viattomia siviilejä kohtaan. Liian moni heistä menetti henkensä ja sadat haavoittuvat iskuissa. Osanottoni omaisille ja voimia iskuissa haavoittuneille.

Egypti iskee Hamasia vastaan

Hamas-al-qaeda-flag-resized-229x320JCPA tutkimuslaitos raportoi Egyptin virallisesti syyttävän Hamasia siitä, että kyseinen järjestö koulutti ja avusti Egyptin yleisen syyttäjän, Hisham Barakat’n, surmaamista terrori-iskussa viime vuonna.

Schengen-sopimuksen romuttamisesta puhuminen edesvastuutonta

Terroristijärjestö Daesh julkaisi viime viikolla ammattimaisesti tuotetun propagandavideon, jolla se julistaa uhmakkaasti pyhää sotaa länsimaita vastaan ja jolla Suomikin on mainittu järjestön vastaisen liittouman jäsenenä. Tällaisen propagandan tarkoituksena on lietsoa pelkoa sekä aiheuttaa epäluuloa ja vihaa Eurooppaan saapuvia siirtolaisia kohtaan. Näiden tunteiden valtaan ei pidä antautua.

Propagandaa

Maanantai-aamu ja viikon aloitus. Jälleen käsillä on siis yksi ihan tavallinen arkipäivä. Otsikko kuitenkin on ehkä hieman poikkeava.

Törmätäänkö nykyään enää propagandaan, osataanko sitä käsitellä ja kuinka siihen vastataan. Lyhyet ja ytimekkäät vastaukset ovat: kyllä, vaihtelevasti ja vaihtelevasti.

Sosiaalinen media tarjoaa nykyään äärimmäisen helpon ja halvan tavan levittää propagandaa. Enää ei tarvitse suunnitella, painaa ja levittää julisteita saatikka lentolehtisiä. Kaikki tapahtuu nykyään muutaman klikkauksen voimalla.

Turkki istuu aidalla, kummalle puolelle putoaa?

Turkki on Lähi-idän geopolitiikan musta hevonen: Naton jäsen, joka on keskittynyt Syyrian sisällissodan osapuolena pommittamaan lähinnä itäisten alueidensa ja Syyrian kurdialueiden kurdijoukkoja – Peshmerga-taistelijoita, jotka ovat tähän mennessä ainoa armeija, joka on kohdannut Daeshin maasodassa ja voittanut. Turkin Syyrian vastainen raja on valvottu miten sattuu, kovin kontrolli on – yllätys yllätys – kurdialueen rajavyöhykkeellä.

 

Sotatoimille vaadittava turvallisuusneuvoston valtuutus

Innostus EU:n turvatakuiden aktivoimisesta on jättänyt varjoonsa kysymyksen unionin peruskirjan avunantovelvoitteen ja YK:n peruskirjan voimankäyttöä koskevien artiklojen soveltamisen perusteista.

Vaikka Ranska vetosi EU:n avunantolausekkeeseen Pariisin terrori-iskujen jälkeen, se ei tarkoita, että sille on kestävät perusteet.

En kuuntele

Uhmaikäinen kolmevuotias poikani hokee usein vaikeiden asioiden äärellä: ”En kuuntele, en kuuntele, en kuuntele”. Tämä on aivan normaalia käytöstä kolmevuotiaalta, mutta kun jotkin poliittiset puolueet, niiden jäsenet, media ja eräät ”tutkijat” toimivat samoin, alkaa vähän huolestuttamaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä