Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Dublinin sopimus

Miksi Sipilä ja Orpo eivät turvautuneet Dublinin sopimukseen Suomen eduksi?

Koska läntisissä oikeusvaltioissa ja sivistysmaissa tunnetaan käsite poliittinen vastuu, olisi veronmaksajille ja äänioikeutetuille juuri nyt oikea aika vaatia ratkaisuistaan 2015 tilille pääministeri Juha Sipilä ja tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo.

Presidentti Macronin (tyhjää?) puhetta EU:n uudistumisesta Hesarissa

 Tämän päivän Hesari on antanut näkyvästi palstatilaa Ranskan presidentille, koska hänen puheitaan on lainattu ensin Vieraskynässä ja sitten Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liisa Kauhanen on vielä kommentoinut varmuuden vuoksi samaa puhetta Näkökulma-kolumnissaan.

EU palauttaa paljon maahanmuuttajia Suomeen, miksi Suomi ei toimi vastaavasti?

Ei kai pitäisi aina uskoa kaikkea mitä lehdissä kirjoitetaan mutta joku selitys sunnuntain MTV:n uutiseen tarvitaan. Uutisen mukaan  Saksan maahanmuuttovirasto on tehnyt Suomelle jo noin 850 takaisinottopyyntöä 2016-2017. Yhteensä EU maat ovat tehneet 1586 takaisinottopyyntöä Suomeen Dublin sopimuksen perusteella. Suomesta pyyntöjä esitettiin muihin maihin vain 230.

Murhapaikanhakijoiden luvattu maa?

Turun puukotustapauksen jälkeen on kysyttävä: miksei iskun estämiseksi ole ryhdytty asianmukaisiin toimiin aiemmin?

Riippumatta siitä, tunnistetaanko isku muslimiterrorismiksi vai ei, terroritekojen mahdollisuus on ollut ja on edelleen hyvin tiedossa. Niistä on useaan otteeseen varoitettu.

Varoituksia ei kuitenkaan ole kuultu tai kuunneltu: on vähätelty. Varoittajia on epäasiallisesti halveksittu, pilkattu, mustamaalattu.

Varoittajat ovat myös esittäneet keinoja, joilla muslimiterrorismia voisi tehokkaasti rajoittaa. Näitäkään esityksiä ei ole otettu vakavasti.

Sitova taakanjakomekanismi ei ole hyväksyttävissä

Suomi on yhtenä harvoista maista toteuttanut viime syksynä solmittua EU-sopimusta vapaaehtoisesta taakanjaosta. Sen nojalla Italiasta ja Kreikasta uudelleen lähetetyksi aiotuista 160 000 turvapaikanhakijasta on toukokuun loppuun mennessä siirretty noin 2 000 henkilöä, joista peräti lähes kuudesosa Suomeen.

Eurooppalaista ihmiskauppaa

Euroopan pakolaispolitiikka, jos sitä yleensä on olemassa, on pahassa kriisissä. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä, että EU:n komissio on laatinut suunnitelman, jonka mukaan jäsenmaa, joka ei suostu ottamaan vastaan sille määritellyn kiintiön verran pakolaisia, joutui maksamaan kustakin torjutusta pakolaisesta 250 000 euroa.

Maahanmuuton suorat ja epäsuorat kustannukset

Vaalikeväänä ajattelin, että en ota osaa maahanmuuttokeskusteluun tai tuo sitä aktiivisesti omaan vaalikamppikseeni. Ainoa asia, jonka toin esille tuolloin oli se, että maahanmuuton todelliset kustannukset tulisi selvitää riippumattomasti ja läpinäkyvästi.

Syksyyn 2015 mennessä tilanne on todellakin muuttunut radikaalisti ja täytyy todeta, että monen muun tavoin olen varsin huolestunut tilanteesta, en pelkästään Suomen osalta.

Turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytön loputtava

Eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden luoma turvapaikkakäytäntö on menettänyt uskottavuutensa. Tilanne johtuu siitä, etteivät Euroopan maat tässäkään asiassa noudata yhdessä sovittuja sääntöjä eivätkä tekemiään sopimuksia. On täysin kestämätöntä että taloudellisessa syöksykierteessä oleva Suomi on kohdemaa, jonne matkustetaan koko Euroopan ja vauraan sekä turvallisen Ruotsin läpi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä