Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta EUn jäsenyys

Brexit, Macron ja Calaisin leirit

Yksi olennainen syy Brexitille oli maahanmuuton, erityisesti haittamaahanmuuton tyrehdyttäminen.

Tähän asti Iso-Britannia ja Ranska ovat hyvässä EU-hengessä sopineet erityisestä rajan vartioinnin järjestelystä. Ranskan Calais on toiminut brittien Doverin etuvartioasemana, ja luonnollisesti britit ovat maksaneet siitä aiheutuneet kustannukset.

Nyt Macronin Ranska haluaa päästää 10.000 "leiriläistä" irti, ja luonnollisesti Doverin asukkaat ovat kauhuIssaan. He ovat jo vaatineet automaattiasein varustettuja asejoukkoja kauniiden hiekkarantojensa turvaksi.

EU:n tulevaisuus ja Euroopan vaihtoehdot

EU on Euroopan valtioiden vapaaehtoinen liittoutuma jonka tarkoitus on purkaa kaupankäynnin esteitä alueella, vapauttaa alueen kansalaiset liikkumaan vapaasti alueella työn perässä ja muuten, sekä ennen kaikkea estää sodat alueen ihmisten välillä ja sotien aiheuttamat suuret inhimilliset katastrofit alueen kansalaisille.

Kaikkia tavoitteitaan EU ei suinkaan ole pystynyt lunastamaan yrityksistä huolimatta eikä niiden käytännön toteuttaminen ole suinkaan ollut ongelmatonta.

EU vai Finnskandia

Suomessa taitetaan lähes jatkuvasti peistä siitä, pitäisikö meidän ollenkaan kuulua Euroopan Unioniin ja pitäisikö meillä olla käytössä oma raha. En pyri vastaamaan noihin kysymyksiin, mutta esitän uuden vaihtoehdon kaikkien harkittavaksi.

Olisiko aika käynnistää keskustelu kaikkien neljän pohjoismaan muodostamasta valtioliitosta? Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan yhdentyminen Finskandiaksi, ratkaisisi hetkessä monia vaikeita ongelmia.

Norja viittaa kintaalla EU:lle

 

Tuorein mielipidekysely Norjassa antaa murska-arvion norjalaisten EU- innosta.  70 % vuonokansasta on EU-jäsenyyttä vastaan. Viime lauantaina National ja Klassekampen  -lehdissä julkaistu kysely puhuu selvää kieltä. Norjalaiset eivät todellaakaan haikaile EU-jäsenyyden perään. Brysselin lihapadat syökööt toiset. Norjalaisten kanta on ollut sama vakaa Ei koko viime vuosikymmenen ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä