Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan täysistunto

Kompromissiesitys eduskunnan täysistuntosalin istumajärjestykseen

Eduskunnassa on nyt syntynyt sangen repivä riita siitä, minne RKP ja Perussuomalaiset tulisi oikein istuttaa. RKP haluaa siirtyä täysistuntosalissa oikealta reunalta keskemmälle, mutta Perussuomalaiset ei halua siirtyä RKP:n vanhalle paikalle oikeaan laitaan, jonne muut puolueet ovat päättäneet puolipakolla Perussuomalaiset siirrettävän.

Suomalaiset ovat hanakoita riitelemään. Erityisen hanakoita ovat riitelemään suomalaiset poliitikot. Riidaksi meni eduskunnan täysistuntosalin istumajärjestyskin ennen kuin varsinaista eduskuntatyötä on päästy edes aloittamaan.

Kansanedustajille tiedoksi

 

Koska tasa-arvoinen avioliittolaki on aikuiskeskeinen laki, joka huomioi AIKUISTEN ihmisten yhdenvertaisen oikeuden  solmia avioliitto puolison sukupuoleen katsomatta, tulee avioliittoasiaa tarkastella torstaina ja perjantaina suuressa salissa seuraavista reunaehdoista  käsin:

 

-Perustuslakiimme kirjataan sijaissynnytyskielto Euroopan Parlamentin kehoituksen mukaisesti

-Laki keinohedelmöityksestä muokataan lapsen oikeuksia kunnioittavaksi (alaikäisen tiedonsaantioikeus yms)

Enää askel kohti Suomen yksikielistä tulevaisuutta

Suomessa päätetän tänään täyspäivystyssairaaloiden kohtalosta. Vaihtoehtoja on kaksi Pohjanmaalla - Joko Seinäjoella on täyspäivystyssairaala, tai sekä Seinäjoella että Vaasassa on kaiken kattavan hoidon paikka. Selitän alla lyhyesti miksi myöhempi näistä vaihtoehdoista on parempi.

Kansanedustajat kannustinloukossa? - Jopa 52 päätti jäädä kotiin

Pitkään tapetilla seissyt ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentyminen sadalla päivällä varmistui viime keskiviikkona, kun asia eteni eduskunnan äänestykseen. Lottokansan jännitys tuskin pääsi tiivistymään, sillä käytännössä läpimeno oli selvä jo ennen äänestystä. Hallituksen kärkihankkeeksi nimetyn esityksen puolesta äänesti yhteensä 100 kansanedustajaa, kun taas vastustajien jyrkästä leiristä löytyi vain 47 ääntä. Päätöksen myötä työttömyyspäivärahakauden enimmäiskesto lyhenee 500 päivästä 400 päivään ensi vuoden alusta.

SDP:n kujanjuoksu

Antti Lindtmanin salaisten puhelistojen käsittely jatkuu oikeuskanslerin virastossa sillä muun muassa PS kansanedustaja Kaj Turunen katsoo SDP:n yrittäneen rajata kansanedustajan puheoikeutta, joka on perustuslaissa taattu. (IS uutinen 2.11. oikeuskanslerille tehdyistä kanteluista)

Antti Rinne SDP:n puheenjohtajana on julkisuudessa sanonut, että työtapaturmia sattuu (tämä tapaturma tosin jatkui 1,5 vuotta) ja toivonut, että mentäisiin nyt eteenpäin ja unohdettaisiin koko asia.

Ei mitään uutta vaihtoehtobudjeteissa

Juuri nyt eduskunta käsittelee täysistunnossaan oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjetteja. Niihin tutustuttuani näyttää siltä, että vaihtoehtobudjetit ovat vain pientä näpertelyä verotuksen kohdistamisen osalta. Joukosta erottuu ainoastaan Vasemmistoliiton esitys. Se haluaa jatkaa elvyttävää politiikkaa ja lisää omassa esityksessään velanottoa 1,5 miljardia euroa vuodessa.

http://yle.fi/uutiset/opposition_vaihtoehdot_leikkauksille_paaomavero_yl...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä