Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen yhteisö

EU tarvitsee suunnan kohti isänmaiden Eurooppaa

Euroopan unioni on alusta alkaen paininut ongelmissa. Sen ymmärtämiseksi ei tarvita edes erään entisen oppositiopoliitikon tunnettua sutkautusta.

Euroalueen kriisille ei loppua ole näköpiirissä, sillä apupaketeilla on ostettu vain lisäaikaa. Velkakellot tikittävät edelleen.

Pakolaiskriisiäkään ei ole kyetty ratkaisemaan, saati, että sen syihin olisi puututtu. Maahanmuuttajatulva on pannut EU-maiden sisäiset järjestelmät koville.

Kansainvälinen yhteisö tunnustaa Palestiinan - Suomi ei

Ruotsin uusi pääministeri Stefan Löfven on luvannut, että Ruotsi tunnustaa Palestiinan valtion. Näin ollen Ruotsi liittyy suureen enemmistöön kansainvälisen yhteisön ja YK:n jäsenmaita. YK itsessään tunnusti Palestiinan vuonna 2012.

Suomen on korkea aika liittyä tähän kansainvälisen yhteisön enemmistöön. Palestiina tarvitsee valtion statuksen parantamaan neuvotteluasemiaan. Suomen hyvä maine rauhanrakentajana maailmalla kärsii transatlanttisesta suomettumisesta, joka estää meitä seuraamasta arvostamamme YK:n linjaa ja osoittamasta solidaarisuutta Palestiina-kysymyksessä.

Ristiriidat ratkaistaan kehittävällä keskustelulla pikemmin kuin pakotteilla.

  

Olen ihmettellyt kansainvälisen yhteisön avuttomuutta puuttua kansainvälisiin konflikteihin.

Sodat Gazassa, Syyriassa ym. jatkuvat.  Kaikki vain voivottelevat ja kiistelevät siitä ketkä ovat syyllisiä.

Ukrainan kriisiin yritetään puuttua asettamalla Venäjälle ns. pakotteita. Ovatko ne muuta kuin hyttysen ininää valtaa pitävien korvissa?

Ruohonjuuritasolla ammattitaitoiset ihmiset onnistuvat sovittelemaan monenlaisia ristiriitoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä