Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Laiduntaminen

IPCC:n menestystarina

Hiilensidonta ja hiilen varastointi on kallista toimintaa. Kun se hiilidioksidi on kerran päässyt ilmakehään, sitä on vaikea saada sieltä pois. Halvinta on antaa maaperän sitoa hiiltä. Siinä samalla turvataan maaperän hedelmällisyys, humuksen hiili muokkaa ravinteita kasveille otolliseen suuntaan ja samalla humus pidättää vettä itsessään kolme kertaa painonsa verran. Joku voisi jo kysyä, että onko se tottakaan. Kyllä se on totta.

Sitten päästään siihen kysymykseen, että miten se toteutetaan.

Maaperä sitoo hiiltä

Hiiltä kannattaa sitoa maaperään muutenkin kuin päästösyistä kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus -lehti tiedeosiossaan. http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/tiede-tekniikka/luken-tutkija-on-kaik... Maaperän humus on tärkein viljavuutta lisäävä tekijä. Humus sisältää hiiltä ja kykenee pidättämään vettä kolme kertaa painonsa verran.

Kuka on Suomen Cliven Bundy?

Yhdysvaltalaisessa mediassa on jo pitemmän aikaa pyörinyt karjanlaiduntajan Cliven Bundyn ja liittovaltion Maankäyttöviraston kiista laiduntamisoikeudesta ja- korvauksista liittovaltion omistamalla maalla Nevadassa.Huhtikuussa kiista kärjistyi, kun  viraston aseistetut työntekijät alkoivat korjamaan Cliven Bundyn karjaa pois kiistanalaiselta alueelta, mutta he  joutuivat perumaan operaationsa, koska Cliven avuksi oli tullut suuri joukko liittovaltion valtaa vastustavia aseistautuneita ryhmiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä