Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Näkökulma

Osaatko kuoria banaanin fiksusti?

Olen kaksi aamua keskustellut ystäväni kanssa siitä, mistä päästä banaani pitää aukaista. Siitä “pidemmän hännän” päästä, josta banaani kiinnittyy pensaaseen.?Vai siitä toisesta päästä, joka heiluu vapaana banaanin vielä ollessa kiinni pensaassa?

Mitä kukaan tekee kenenkään toisen mielipiteellä?

Jos käsityksemme ja katsomuksemme eroavat kuin yö päivästä, tai vaikka vain kuin päivä iltapäivästä niin mitä mieltä on keskustella ja väitellä näistä erottavista asioista loputtomiin. En ole huomannut tälläkään palstalla vuosien varrella kenenkään muuttavan näkökulmaansa mihinkään. Keskustelu on niin ennalta arvattavaa.

Eikö se ole tylsää? Vai onko se viihdettä? 

Hästäk metoo

Tiesin heti aamusta että tästä ei tule hyvä päivä. Kelloradio herätti ja radiossa joku mies nauroi jonkun naisen twerkkausvideolle jonka oli nähnyt You Tubessa. Siis nauroi vaikka se tyttö oli ihan varmasti yrittänyt parhaansa! Ei varmana olisi nauranut jos twerkkaaja olisi ollut mies. Päivä alkoi heti huonosti.

Näkökulmista ja politiikasta

Ylintä kuvaa on jaettu paljon viime päivinä.

Se kuvastaa oikein hyvin kahta asiaa. Se ei kuvaa hyvin näkökulman tai perspektiivin puutetta tai sen olemassaoloa. Se ei kuvaa hyvin politiikkaa, nykymaailmaa tai maailmaa ja sen ihmisiä ylipäänsä.

Se kuvastaa hirvittävän hyvin ihmisten tarvetta yksinkertaisiin vastauksiin.

Se kuvastaa myös meemien tehokkuutta rationaalista ajattelua, pysähtymistä ja ajattelua ja tietoa vastaan.

Kolmen idealogian näkökulma.

Kolmen idealogian näkökulma.

Tämä ei ole totuus, tämä on kuvaus minun maailmastani.

 

Ensinnä pari perusolettamusta ihmisyydestä:

-Ihmisen perusluontoon kuuluu pitää kanssa ihmisiään mieleltään itsensä kaltaisina, kunnes tieto korjaa harhakäsityksen.

-Ihmisluontoon kuuluu myös tuntemattoman torjuminen ja tiedon hankinta, jotka osaltaan saavat kulttuurit säilymään ja kehittymään.

 

Totuus on kertojan näkökulmassa ihan kuin kauneus katsojan silmässä

Olen tuolla sivuston tehtävä -asetuksessa jo kertonut näkemykseni, että totuutta ei voi olla olemassa. Aivan kaikkea voidaan tarkastella niin monesta näkökulmasta, ettei kenenkään aika ja kapasiteetti riitä siihen, että voisi kertoa totuuden. 

Mistä on peräisin luulo, että toimittajan pitäisi olla epäpoliittinen?

Media toimii näkökulmilla. Jos ajatellaan vaikka ajankohtaista perussuomalaisten puoluekokousta, millainen olisi toimittajan epäpoliittinen näkökulma aiheeseen? Syntyisikö siitä luettelo viikonlopun tapahtumista, puheista, kokousväestä tai tilojen sisustuksista: tiedote. Kuka jaksaisi lukea, katsella tai kuunnella? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä