Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Passit

Syyttömän yksityisyys on demokratian tunnusmerkki

Demokraattisessa oIkeusvaltiossa on ideana että jos ihmistä on syytä epäillä riittävän vakavasta rikoksesta, voidaan tehdä etsintöjä ja kerätä yksityiselämään liittyvää tietoa. Ideana ei ole, että näitä tietoja kerätään valmiiksi koko kansalta poliisin käyttöön "jos vaikka sattuisi tarvitsemaan". 

Kansalaisuuden kauppa vaarantaa isänmaan turvallisuuden

Ylen uutisen mukaan taannoisessa Turun saariston operaatiossa yhdellä pidätetyistä henkilöistä oli Maltan kansalaisuus. Maltan kansalaisuudessa ei tietenkään ole itsessään mitään vikaa, mutta siinä on, että Maltan kansalaisuutta ja pääsyä Schengen-alueella myydään rahasta. Tällä hetkellä Maltan kansalaisuuden voi ostaa maksamalla maltalaiselle kehitysrahastolle 675 000 euroa ja ostamalla Maltalta vähintään 350 000 euron kiinteistön.

Sipilän ja Mykkäsen varasuunnitelma irakilaisille

1. Jätin eduskunnassa kirjallisen kysymyksen sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ideoimasta irakilaisten passidelegaatiosta.

 

2. Pidän erikoisena, että Sipilän hallitus neuvotteli Irakin hallituksen kanssa irakilaisten Suomeen jäämisen keinoista.

 

3. Hallitus keskittyy vääriin asioihin. Laittomasti saapuneille irakilaisille tarjotaan varasuunnitelma Suomessa pysymiseksi, vaikka pitäisi keskittyä lähettämään heidät takaisin Irakiin.

 

Poliisihallitus hylkäsi sormenjälkivaatimukseni, hallinto-oikeus harkinnassa

Sormenjäljet kuuluvat ihmisen yksityisyydensuojan piiriin. Viranomaisrekisteriin kuuluvat vain rikollisten sormenjäljet. Siitäkin huolimatta Suomen valtio kerää kansalaistensa sormenjäljet rekisteriin uusien passien hankinnan yhteydessä. Toiminta on ristiriidassa eurooppalaisten käytäntöjen kanssa, joissa sormenjälkiä ei rekistereihin päädy.

Passit pois aatesotureilta

Syyriassa ja Irakissa taisteleva IS-järjestö jatkaa etenemistään. On arvioitu, että järjestöllä on useiden miljardien omaisuus. Juuri tämä raha tekee tästä järjestöstä niin vaarallisen. He ovat saaneet houkuteltua länsimaista taistelijoita omiin riveihinsä lupaamalla tästä suuren rahallisen palkkion. Moni tarttuu tähän tarjoukseen, koska kotouttaminen ei omassa maassa ole onnistunut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä