Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta TISA

Ei lisää sokeria lapsille

Suomessa joka viides kouluikäinen lapsi on ylipainoinen. Tämä ikävä tilastotieto palasi mieleeni, kun europarlamentissa äänestettiin tammikuussa lastenruokien sokeripitoisuuksista.

Jos komission ehdotus olisi hyväksytty sellaisenaan, vauvanruoassa sallittu sokerimäärä olisi ylittänyt kolminkertaisesti Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksen. Nyt esitys torpattiin ja komissio sai luvan palata takaisin piirustuspöydälle. Hyvä niin.

TTIP ja TISA uhkaavat julkisia palveluja

”TTIP on kaikkien aikojen kiistellyin vapaakauppasopimus”, totesi EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström tammikuussa esitellessään Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin neuvottelemaa kauppa- ja investointisopimusta. Tämä vuosi on Malmströmin mukaan neuvotteluissa ratkaiseva. Samaan aikaan EU neuvottelee Yhdysvaltojen ja 22 muun valtion kanssa palvelujen vapaakauppaa koskevasta TISA-sopimuksesta.

 

Talous ja työllisyys?

WikiLeaks julkaisi uudet salaiset TiSA asiakirjat

Mikäli joltakulta on jäänyt ilmastokokouksen pyörteissä huomaamatta WikiLeaksin esiintuomat uudet salaiset TiSA neuvotteluasiakirjat ja analyysimuistiot niin olen julkaissut ne blogissani uudelleen sekä liittänyt oheen myös aiemmin kesä- ja heinäkuussa 2015 julkaistun aiemmin salatun aineiston.  Julkaisut kirjoituksessa

WikiLeaks published New Secret TiSA Documents

NATOn Isäntämaasopimus MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Naton MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Isäntämaasopimus NATOn kanssa on nyt suomennettu ja sisältyy kirjaan "Näin Suomea viedään", VS-kustannus 2015.

Olen kirjan toimittaja ja toinen sopimuksen kääntäjistä. Toinen ei halua nimeään julkisuuteen. Valtiovaltahan halusi suojella itseään häpeältä ja syytteiltäkin siten, että ei kääntänyt lainkaan sopimusta julkisuuteen.

Vapaakauppasopimukset

Huomenna vietämme maailmanlaajuista toimintapäivää vapaakauppasopimuksia vastaan. Teema kuuluu: “Ihmiset ja ympäristö ennen voitontavoittelua!” Niinhän asian pitäisi olla, mutta näyttää siltä, että ihminen ja ympäristö ovat häviämässä taistelun.

 

INVESTOINTEJA SUOMEEN - USA VAI KIINA?

Salassa puuhastellaan TTIP ja TISA -sopimuksia, joitten avulla amerikkalaiset korporaatiot pyrkivät vaikuttamaan Suomen valtion sisäisiin asioihin. Jos noihin mentäisiin, jenkit valtaisivat Suomen mineraalivarat, pohjavedet, lainsäädännön, koulutusmarkkinat, terveydenhuoltomarkkinat jne. jne. Sopimuksiin sisältyy temppuja, joitten avulla estetään huonoksi osoittautuneitten kokeilujen peruminen koskaan! Esimerkki: Jos jokin terveydenhoidon ala päätetään yksityistää, ja huomataan homman menneen kiville, TISA kieltää koskaan palaamasta takaisin julkisiin palveluihin!!!

Hoitaja, onko sinulla varaa tähän?

Meillä on jo tällä hetkellä laaja skaala hoiva-alan yrityksiä, jotka maksavat veronsa veroparatiiseihin, eivät Suomeen. Kunnat maksavat kalliisti ostopalveluina asiakkaiden hoidon tai palvelun. Nämä yritykset ovat melkein joka tapauksessa voittaneet kilpailutuksessa, koska ovat tarjonneet palveluitaan kunnille halvimmalla. Tässä kohtaa hinta ja laatu eivät kohtaa.

Tiedätkö jo, mikä on TiSA?

 TISA-sopimus (Trade in Services Agreement) on monen osapuolen kesken solmittava palvelukauppasopimus, jonka myötä myös julkisten palveluiden yksityistäminen erityisesti monikansallisten yritysten haltuun tulee vapaasti mahdolliseksi, koska kotimaisten palveluntuottajien asettaminen etusijalle ei olisi sopimusmallin nojalla sallittua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä