Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Terrori-isku

Turun puukotus ei ehkä olekaan terroristinen teko

Turussa jokin aika sitten tapahtunutta kahden ihmisen kuolemaan ja kahdeksan ihmisen haavoittumiseen johtanutta puukotusta on tutkittu terroristisena tekona. Poliisi on ottanut asiaa tutkiessa kiinni useita henkilöitä jotka ovat olleet pidätettyinä eripituisia aikoja. Viimeinenkin on nyt jo vapautettu eikä heistä ketään epäillä osallisuudesta Turun puukotustapaukseen.

Miksi uhkataso on vain ”kohonnut”, kun Temppeliaukiolle kohdistuu terroriuhka?

Suojelupoliisi antoi viikko sitten 14.6.2017 uuden terrorismin uhkaa koskevan arvion. Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mukaan ”aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita on Suomessa”.

Trump osaa ennustaa - ja silti miestä vainotaan

Pitäisikö ruotsalaisten nyt pyytää anteeksi Trumpilta?

 

Ainakin joku aika sitten Trumpin odotettiin pyytävän anteeksi hänen hieman sekoiltua sanoissaan ja median värittäessä Trumpin sanat muotoon, että Ruotsissa - kansankotien ylimmässä taivaassa - olisi muka tapahtunut terrori-isku.

 

Vai kenties pyytää Trumpia neuvonantajaksi, kun hän kerran - mikäli mediaa on uskominen - näin hyvin osaa asioita ennustaa.

 

Lipunnostossa kyse on arvojen valinnasta

Pariisin tragedia on ollut vahvasti läsnä sosiaalisessa mediassa. Ihmiset ovat osoittaneet solidaarisuutta uhrien omaisille, Pariisille, Ranskalle ja ihmiskunnalle mm. nostamalla Ranskan lipun profiilikuvansa päälle. Itse toimin samoin, enkä epäröinyt hetkeäkään tehdessäni sen eilen iltapäivällä. Se oli luonnollinen jatko päiväni ohjelmalle. Aiemmin päivällä olin julistanut minuutin hiljaisuuden Pariisin terrori-iskun uhrien muistolle Monihelin syyskokouksessa, ja monikulttuurisuusjärjestöjen edustajien rinnalla olin seisaaltaan miettinyt terrori-iskujen uhreja täydessä hiljaisuudessa.

Kiinnostaako sinua tietää mitä tapahtui vai miksi?

Kun maailmassa tapahtuu julmuuksia, ensimmäiset kysymyksemme ovat mitä ja miten? Kuka ja mikä oli teon takana ja miten se pääsi tapahtumaan? Tiedotusvälineet täyttävät pian hätäisimpien tiedontarpeen ja asiasta alkaa syntyä tulkintoja. Haluamme ymmärtää tapahtuneen. 

Vai haluammeko oikeasti?

Pariisin terrori-iskut

Perjantai 13. päivä marraskuuta 2015 tulee jäämään omalla surullisella tavalla eurooppalaiseen historiaan. Kyseisenä päivänä terroristit iskivät useaan kohteeseen Pariisissa. Kuolleet sekä haavoittuneet lasketaan sadoissa. Osaltani mitä syvimmät osanottoni omaisille kuin koko Ranskalle.

Päivä tullaan siis muistamaan siitä, kuinka barbaarinen terrorismi saapui keskelle vapaata Eurooppaa.

Terrori-iskuilla oli ja on kolme keskeistä päämäärää:

Pariisi 13.11.2015 - ei ymmärrä

Suomen kansalainen Farzad kirjoitti ansiokkaasti toisaalla täällä Puheenvuorossa islamista. Huomioni kiinnittyi erityisesti käsitteeseen "Allah on kaunis, Allah rakastaa kauneutta." Hänen kirjoituksensa perustuu varmasti hyvin suuresti hänen omaan kokemuspohjaansa.

Valinnan aika

Suomella, Euroopalla ja maailmalla menee tällä hetkellä huonosti. Vaikka Suomen talous vajoaa EU-maista jyrkimmin, tuotannon kasvu on jähmettymässä myös muualla Euroopassa. Deflaation kiihtyminen on huono merkki, ja Kiinan talousvaikeudet voivat vetää maailmantalouden uuteen taantumaan  jo suhteellisen pian.

Petsamon miehityshallinto varoittaa terrori-iskuista ja pakolaisvyörystä Suomeen

Lähi-idästä tulevasta suuresta pakolaistulvasta johtuen on mahdollista, että Petsamon piirissä saattaa tapahtua sabotaasi- tai terrori-iskuja, tai on mahdollista, että he yrittävät ylittää Venäjän valtionrajan laittomasti, uutistoimisto Ria Novosti kertoo Venäjän turvallisuuspalvelun varoittaneen vastikään alueen asukkaita. - http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1446537830851.html

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä