Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Terrorismi ja terrorisminvastainen sota

Tyhjillä puheilla ja ylivarovaisella strategialla pelaamme terroristien pussiin

Isis on saanut vuosia hyökkäillä Euroopan maihin. Eurooppalaiset johtajat ovat olleet vastanneet tekoihin tyhjillä puheilla. On aiheellista kysyä, että haluaako Euroopan johtajat todella kukistaa isiksen? Jokainen ajatteleva ihminen tietää sen, että raakalaismaisesta isiksestä ei pääse eroon pyytämällä heitä lopettamaan. Jos terrorismista seuraa pelkästään kovia sanoja, mutta ei rangaistusta, uskottavuus on mennyt. Juuri sen takia meihin kohdistuu säännöllisin aikavälein iskuja. Aijammeko loputtomiin seisoa tumput suorina?

USA:n turvallisuuspolitiikan uudet aivot

Donald Trump on valinnut 57-vuotiaan kenraaliluutnantti evp Michael T. Flynnin turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajakseen. Presidentin korkea ikä ja kokemattomuus huomioon ottaen neuvonantajan rooli voi muodostua tulevalla virkakaudella poikkeuksellisen merkittäväksi. Siksi on hyvä katsoa tarkemmin, millaisesta henkilöstä oikein on kyse.

Mikä mies?

Kaksi kaupunkisotaa, kaksi moraalia

Venäjän pönkittämä Syyrian hallinto on yrittänyt viikkojen ajan vallata opposition hallitsemia alueita miljoonakaupunki Aleppossa, ja nyt Yhdysvaltojen tukemat irakilaisjoukot pyrkivät vapauttamaan samankokoisen Mosulin ISISin hallinnasta. Molemmissa tapauksissa sodankäynti on veristä puuhaa eikä siviiliuhreilta vältytä kummassakaan, mutta muutoin erot ovat huomattavia.

Aleppo

Käärmeet povellamme nahkaansa luomassa

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tutkijan Hussein al-Taee on sanonut Ylen mukaan:
"Isis tosiaan luo uutta nahkaa niin kuin käärme. Se yrittää tavallaan levittäytyä, olla yllättävä ja iskeä mahdollisimman monta kertaa monella paikalla, nyt kun se valmistautuu siihen, että se on menettämässä kalifaattinsa ja ydinalueensa erityisesti Irakissa."

- Arkkipiispa valehtelee kuin pahimmatkin sananselittelijät?

Arkkipiispa Kari Mäkinen esiintyi Ylen Ykkösaamussa 9.4.2016 kuin pahimmatkin Panama-yhteyksien selittelijät - selviä tosiasioita ja omia virheitään tunnustamatta, vastuutaan vältellen, syyttömiä syyllistäen ja  tuputtaen poliittisesti muodikkaita mutta älyllisesti epärehellisiä syy-seuraussuhteita muka nykyisen pakolaiskriisin aiheuttajiksi. Herra Mäkinen kierteli kysymysten ytimiä, vastaili kysymysten vierestä ja lopulta toimittajan painostamana asiallisesti ottaen ymmärtääkseni valehteli*.
 

Yksilöiden hyvinvointi on avain terrorismin ehkäisyyn

Tiistaina 22.maaliskuuta Eurooppa pysähtyi jälleen. Vain noin neljä kuukautta Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Isis oli onnistunut tekemään terrori-iskun Brysselin lentokentälle sekä  lähellä EU-toimielimiä olevaan Maelbeekin metroon. Media uutisoi laajasti, että Belgian lähiössä nimeltä Molenbeek on jopa terroristipesäke. Alueella on paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, joilla on erilaisia sosiaalisia ongelmia, kuten työttömyyttä, asunnottomuutta sekä rikos-että huumeongelmia.

Maailmanekumenian haaste nyt: globaaliturvapaikka terrorismilta kaikille!

Onko poikkiuskonnollinen terrorisminvastainen Yleisuskonpuhdistus2.0 pelkkää utopiaa? Olisiko ymmärrystä tällaiselle globaalikampanjalle löydettävissä johtavien kirkonhenkilöiden piiristä? Entä muiden uskontosuuntien vastuullisten ikään, sukupuoleen yms. katsomatta?

Lopettaako terrorismin vastainen sota terrorismin?

Yhdysvaltain presidentti George Bush julisti maailmanlaajuisen sodan terrorismia vastaan al Qaidan New Yorkiin ja Washingtoniin kohdistamien iskujen jälkeen. Tuo sota sai jälleen uutta vauhtia viime syksynä terroristien hyökättyä Pariisissa ja Ranska lähetettyä Mirage-hävittäjänsä pommittamaan ISISin asemia lähi-Idässä. Donald Trumpin aina tyylikkäät kannattajat vaativat kylteissään pommittamaan paskat pihalle vastustajistaan.

Solidaarisuus ainoa keino säilyttää rauha Euroopassa


Euroopassa ollaan hyvin huolestuneita yhteiskuntarauhan puolesta. Se on ihan ymmerrettävää, koska Eurooppaan on iskenyt monia kriisejä samaan aikaan. Huolestuneisuus purkautuu usein vihana pakolaisia kohtaan. Pakolaiset ovat helppo kohde, koska pakolaisten määrien räjähdysmäinen kasvu on ilmeisen näkyvä ilmiö. Pakolaisaallon syyksi on helppo leimata kaikki yhteiskunnan ongelmat kuten talousongelmat, turvattomuus ja terrorismin uhka.

Näinkö,Turkki EU;lle susi lampaan vaateissa?

EU,lla tuli hätä käteen ja kaikki keinot yrittää hillitä pakolaisten virtaa Eurooppaan tuntui olevan sallittuja.

EU johtajat korkealta tasolta tekivät "diplomatiaa" Turkin  presidentin kanssa.

 

Eikö sikäläinen presidentti ole monille arabimaille tyypillinen diktaattori?

Paljonko hän eroaa Syyrian Assadista?

Ei siellä taida oppositiolla olla mitään sanan valtaa. Demokraattisilla vaaleilla hänet valittiin ,mutta puhuiko pelko puolestaan.

Oman maan kurdit  taitavat olla hänelle terroristejä siinä missä isiskin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä