Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Uuskonservatismi

Siitä miksi minua ei kannata pitää "suvakkina" ja liberaalina.

Olen jossain määrin tottunut siihen, että minua pidetään liberaalina. Argumentteihini suhtaudutaan hyvin usein siten että ne olisivat liberaaleja. Saamani palautteen mukaan minulla on "liberaalit silmälasit" ja miten "haihattelujani on vaikeaa seurata liberaalin kuplan vuoksi". Olen täälläkin saamani ansiokkaan palautteen mukaan esimerkiksi "määkivä suvakkiapina". Edustan "suvaitsevaistoa". Ja asioitani "ei kykene terve edes seuraamaan" kun olen liberaalisti harhainen.

Kekkosesta länteen

Minulla on Kekkos -aiheinen juhlaraha ajalta kun hän oli vielä elossa. Juhlarahan mukana on myös tekstiosa. Joka on tässä blogitekstissä ohessa. Se korostaa sitä miten kansalaissovun nimellä oleva ilmiö tunnetaan nykyään poliittisen korrektiuden nimellä. Nykyajan konservatiivien teksteissä Kekkosen aika ja poliittinen korrektius liitetäänkin aivan asiallisesti yhteen.

Poliittinen konservatismi nykyaikana

Poliittiset kilpailijat saattavat leimata konservatismin vanhoillisuudeksi, yhteiskunnallisen edistyksen ja kehityksen vastustamiseksi, pitäytymiseksi vallitseviin oloihin, jopa taantumukseksi.

Tämä ei anna oikeaa kuvaa nykyaikaisesta poliittisesta konservatismista, jonka perustana on klassinen konservatismi, arvokonservatismi. Sitä ei pidä sekoittaa amerikkalaiseen uuskonservatismiin, jolle on ominaista liberalistisesta talousteoriasta juontuva korostetun kielteinen suhde valtioon. Sitä kutsutaan myös libertarismiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä