Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaihtoehdot

Raha vai arvot ratkaisevaa kaupungistumisessa?

Äsken julkaistussa tutkimuksessa neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että valtion pitää turvata palvelut niin, että koko Suomi pysyy asuttuna. Keskittävän kaupunkipolitiikan kannattajat yllätettiin housut kintuissa, joka johti kritiikkiin tutkimusta kohtaan. https://yle.fi/uutiset/3-10313405

Luonnolliset monopolit rahastavat jälleen - sähkön tehomaksu

Sähkölämmitteisen talon omistajana mieltä lämmitti lukea Uuden Suomen artikkeli uudesta sähkön tehomaksusta, jonka ensimmäisenä ovat ottamassa käyttöön Helen sähköverkko Helsingistä ja LE-Sähköverkko Lahdesta. Jälleen on kyseessä korotus siirtohintaan aiempien maksujen päälle ja eiköhän muut luonnolliset monopolit kohta seuraa perässä, kun kerran uusi rahastuskeino on keksitty.

Vaurain prosentti vai kansa

Monet asiat ovat keskittyneet, vaikka on tavoiteltu hajautettuja tai laajempia hyötyjä. Asiat ovat sirpaloituneet, vaikka koottua tietoa pitäisi olla enemmän. Saadaanko keskittämällä hajautuksen hyödyt vai hajautuksella sirpaleinen keskittäminen? Monet tekijät, kuten tietointensiivisyys, tukevat asioiden keskittämistä suurempiin kokonaisuuksiin. Tosin lopulta ei ole merkitystä ovatko asiat keskitettyjä vai hajautettuja, kunhan hommat toimivat.

Kansa kiinnittyy arvoihin


Kansalaisten arkikäytännöt asettavat yhteiskunnan toiminnalle raamit. Arkeen voidaan vaikuttaa vain käyttäytymiseen vaikuttamalla. Kestäviä muutoksia saadaan aikaan, jos muutokset ja niiden perusteet ovat arvojen kanssa tasapainossa.

Yhteiskunnan rakenteet ovat arvojen kiinnityspintoja. Rakenteet, niiden merkitys ja vaikutukset ovat olleet esillä muun muassa Kekkosta käsittelevän dokumenttisarjan johdosta. Ajankohtaisuutta lisäävät talvella järjestettävät presidentinvaalit sekä se, että takana on juhlavuosi Suomi 100-vuotta.

Cosa agro nostra - kannanotto maatalouspolitiikkaan

​Kotimaisen maatalouden ongelmana on, että se kustantaa veronmaksajalle keskimäärin 300 € kuukaudessa. Mainittuun lukemaan päädytään, kun maatalouteen liittyvinä verorahoitteisina kuluina huomioidaan 5 miljardia euroa, maataloudesta saatava verokertymä pyöristetään puoleen miljardiin euroon, ja erotus jaetaan tasan kustantajien kesken.

Ei käy, koska- ei vaan käy

Sitä vaan tässä läksin kirjoittamaan, että tiistaina esitelty Työnäyte-kokeiluidea on ymmärretty joillain tahoilla kerta kaikkisen väärin. Ja osin ihan tarkoituksella. Jo ennen kuin idean taustaa oli luettu ja siihen tutustuttu, oltiin valmiita ampumaan esitys alas. Ja ennen kaikkea Vasemmistoliiton suunnalta.

Lupaus

Lupasin lapsena pyhästi, että ikinä en sipulia syö. Ja valkosipulin kanssa en ole edes samassa tilassa. No, syön sipulia ihan mielelläni koska se tuo makua ruokaan ja valkosipuli on hyvä mauste sopivasti annosteltuna. Petinkö siis itselleni antamani lupauksen? Sitä voi pohtia loputtomiin. Itse en pohdi, koska tilanne on muuttunut ja se on muuttunut nimenomaan omassa suhtautumisessani. Olen muuttanut kantaani.

Kansa kuuntelee nyt SDP:ta

Kansallinen Kokoomus toimii Keskustan Sipilän hallituksen näköalapaikalla. Valtionvarainministerin roolissaan Alexander Stubb käyttää valtaa niin leikkausten ja työnantajien kuin muidenkin elinkeinoelämän toiveiden edeskäyvänä sätkynukkena.

Suomalainen yhteiskunta ei kuitenkaan ole vain EK:n ja Kokoomuksen sätkynukke. Suomalainen työväestö edustaa sitä voimaa, jolla suurta tiliä tekevät yhtiöt ovat tehneet ja edellen tekevät rahaa ja kartuttavat pääomiaan.

Sipilän väärät lääkkeet - Katastrofin ainekset kasassa

 

Hallituksen väärät lääkkeet tuottavuusloikkaan – katastrofin ainekset koossa

 

Kun hallituksen konstit tuottavuusloikkaan ovat nyt tulleet  julki, ja keinoja kritisoivilta on pyydetty vaihtoehtoja, tässä niitä nyt ensi hätään.

 

SSS-RYHMÄ VALEHTELEE VAI EIVÄTKÖ HE TIEDÄ VAIHTOEHDOISTA?

 

Soinin komppaus uusliberalismia, eli pääomien etuja ajavan politiikan tukemiseksi on perverssi tregedia!

Voisiko Soini millään muilla tavoilla paremmin tehdä itsestään totaalisen poliittisen pellen? Hän on yksinkertaisesti pettänyt puolueensa ja äänestäjänsä, myymällä sielunsa, hinnalla josta meillä ei voi olla käsitystä, pahimmille poliittisille vastavoimilleen!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä