Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän presidentinvaalit 2018

Presidentinvaalien jälkeen

Vallitsevan tulkinnan mukaan Venäjällä ei muutu juuri mikään presidentinvaalien jälkeen. Ulkopolitiikassaan Venäjä voi uhkailla kaikenlaista, mutta Putin varoo venyttämästä lännen kärsivällisyyttä liiaksi. Kotimaassa Putin puhuu uudistustarpeista ja kasvun nopeuttamisesta, mutta todellisuudessa talous kitkuttaa eteenpäin samoin kuin tähänkin saakka. Uutta on lähinnä se, että Putinin on alettava valmistautua väistämättä eteen tulevaan seuraajan valintaan.

Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta

Presidentti Niinistö onnitteli presidentti Putinia uudelleenvalinnan johdosta

Uutiset, 19.3.2018

Presidentti Niinistö onnitteli Venäjän presidentiksi uudelleenvalittua Putinia

Putinin uudelleenvalinnassa oli laajaa vaalivilppiä

 

Venäjällä esitettiin eilen näytelmä, jota sen ulkoisten ominaisuuksien vuoksi kutsutaan suomalaisessakin mediassa usein vaaleiksi. Tämä blogiteksti kertaa vaaleihin johtaneita tapahtumia ja arvioi tilastollisin menetelmin vaaleissa esiintyneen vilpin määrää.

 

”Kuolleet sielut” ja viime hetken ”muljaus” – Venäjän vaalit

Venäjän vaaleissa istuva presidentti sai 76% äänistä mutta äänestystuloksessa oli mielenkiintoisia käänteitä.

Väärennöksiä ja vaalivilppiä tapahtui säännöllisesti.  Kuitenkin niin, että vain Kaukausuksella tai Kaukoidässä ja tietenkin Tsetsheniassa saatiin ”pohjoiskorealaisia” tuloksia.  Varsinkin kun vaalitulosten elektroninen peukalointi on vanha käytäntö, voi todeta, että vaalituloksessa on noin 10-15% ilmaa.

Putin saamassa suuremman kannatuksen kuin vuonna 2012

 

BBC uutisoi juuri, että Vladimir Putin saamassa suuremman kannatuksen kuin vuoden  2012 presidentinvaaleissa.

Mikä sitten on äänestysprosentti ?

CNN:n  uutisotsikko on paljon  puhuva.

Uskaltaako Venäjän kansa vielä nousta propagandan ja pelon alta?

Tänään Venäjällä sitten äänestetään presidentistä. Tulos on etukäteen tiedossa. Opposition kenties ainoa varteenotettava ehdokas saatiin sysättyä vaalista ja kaikki muut ”vaihtoehdot” ovat nykyjohdon sylikoiria. Näennäisdemokratian ”oppositio” tulee saamaan kansalta tietysti hajaääniä mutta tosiasiallisesti signaali, jonka nämä äänet antavat, on tuen osoitus nykyjohdolle.

Isännän ääni

Olipa kerran kylä ja kylässä iso maatalo, jonka metsiä ja viljavia peltoja kaikki kadehtivat. Talon lapset pärjäsivät koulussa ja olivat hyviä niin taiteissa kuin urheilussakin.

Venäjä saamassa naispresidentin


Näissä presidentinvaaleissa täällä Venäjällä on esillä seitsemän ehdokasta. Viime aikojen vaaliväittelyissä he kaikki esiintyvät jo samaan aikaan. Nyt kun vaalit ovat jo aika lähellä 18. maaliskuuta eli viikon päästä, tilanne on mielenkiintoisempi kuin olisin voinut aikaisemmin kuvitella.

Mitä presidentti Putin sanoi Venäjän kehityksestä ja taloudesta 1.3.2018?

Presidentti Putin puhui joulukuulta siirretyn vuotuispuheensa eilen 1.3.2018 Moskovan Maneesin keskusnäyttelyhallissa laajalle yleisölle.

*

Puheen sosiaalipoliittinen osa sisälsi melkoisia lupauksia lisäntyvistä tulonsiirroista köyhille ja uskon valamista tulevaisuutta silmälläpitäen. 

Kokonaisuudessaan esitys oli Yhdistetty vaali- ja sotilaspoliittinen tavoite- ja uhittelupuhe.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä