Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdysvaltain ja EU:n vapaakauppasopimus

Vapaakauppasopimus – mahdollisuus vai tulella leikkiä?

Euroopan unioni ja Yhdysvallat neuvottelevat keskinäisestä vapaan kaupan sopimuksesta. Suomen näkökulmasta TTIP sisältää suuria kysymysmerkkejä koskien geenimuunneltuja tuotteita, hormonilihaa, lääkejäämiä, elintarviketurvallisuutta ja työntekijöiden oikeuksia.  Maatalouden suurten kysymysten osalta neuvottelut ovat vielä aivan auki.

Demokratia on rikki

Poliitikot Barack Obamasta Alexander Stubbiin ovat vuorotellen kertoneet "Politiikan olevan rikki". En tietenkään voi heidän puolestaan kertoa mitä kukin sillä tarkoittaa, mutta kuulostaa pahalta. Itse olen kuitenkin enemmän huolestunut ja mieleni pahoittanut demokratiavajeesta, joka eri päätöksenteon tasoilla näyttäisi vallitsevan. Onko demokratiakin m

Suomalaisten ja saamelaisten oikeudet romutetaan vapaakauppasopimuksen vuoksi

Vapaakauppasopimusta (tai TTIP-sopimus) on neuvoteltu vuosikausia Euroopan ja USA:n välillä. Kyseessä on globaalin markkinatalouden ajama sopimus, jossa halutaan purkaa erilaisia ”kaupan ja kilpailun rajoitteita”, kuten asia hienosti ilmaistaan.

Mistä kaikesta rajoitteista vapaakauppasopimuksen avulla halutaan päästä eroon? Ja mitä Suomi on tekemässä näiden ”rajoitteiden poistamiseksi!”.

TTIP-sopimus, Helsinki ja vihreät

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin välillä neuvoteltavasta TTIP-sopimuksesta on erilaisia mielipiteitä.

Miksi vastustaminenkin on edistyspolitiikkaa

EU:n ja USA:n välinen vapaakauppasopimus TTIP ja Guggenheim museo, ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka asioiden vastustaminen ei ole pelkästään huono asia.

Uusien asioiden vastaanottamisessa meillä tapaa olla kaksi äänekästä leiriä. Ne uudistusmieliset, jotka pitävät typeränä vastustaa uusien asioiden tuloa. Ja ne uudistusvastaiset, jotka epäilevät kaikkien uudistusten todellisia hyötyjä. Näiden kahden osapuolen välinen keskustelu on usein hedelmätöntä, koska molemmille periaate on usein faktoja tärkeämpää

SSS-miehet tuhoavat Suomea pala palalta

Kautta aikojen Suomi on ajelehtinut kaarnalaivana isompiensa ohjaamana. Suomella ei ole koskaan ollut omaa tahtoa, ei vaikutusvaltaa. Ja nykypäivä ei ole tuonut mitään uutta näkemystä Suomen kohtaloon toisten määräilyvallan alaisena olemiseen.

Uusi hallitus on ollut vallassa vain reilut sata päivää, ja Suomen ulosliputus ja alamäki on vain kiihtynyt oikeistokeskusta-hallituksemme aikaansaamana. Kuinka nopeasti monet asiat yhteiskunnassamme ovat saatukaan päälaelleen. Pahoinvointivaltio on tosiasia.

Mietteitä USA:n ja EU:n välisestä vapaakauppasopimuksesta.

Paljon mainostettu ja kehuttu Yhdysvaltojen ja Eu:n välinen vapaakauppasopimus. Eu kauppakomissaari Karel de Guch on melkein yksin vastuussa Yhdysvaltojen kanssa käytävästä neuvottelusta TTIP-sopimuksesta. Poliitikot vakuuttavat, että sopimus tuo kasvua ja työpaikkabuumin Eurooppaan.

TTIP ei ole salaisuus

Haluatko tietää, miten Euroopan unionin ja Yhdysvaltain vapaakauppaneuvottelut sujuvat? Komissio tekee kaikkensa, jotta tavoitteet ja nykytilanne kerrottaisiin avoimesti ja läpinäkyvästi. Täällä:

http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?id=1230

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä