Herra Haapala

Kaikki blogit puheenaiheesta Blogit

Juorut pilaavat Puheenvuoron

Teukka sitä, persut tätä. Myötähäpeä valtaa aina, kun näen ”herra Hakkaraisesta” tai persuista kirjoitetun "sylky-keskisormi"-blogin täällä Puheenvuorossa. Ei, tuo ei johdu Hakkaraisesta tai persuista vaan blogin kirjoittajan yksipuolisesta aihevalinnasta ja maailmanmieltämisestään.

Erimielisyyden lähteet: Faktat vs. Totuus

Fakta määritellään Wikipedian mukaan seuraavasti:

Tosiasia (tosiseikkafakta) on yksilöllisestä käsityksestä tai tulkinnasta riippumaton asia. Se on todellisuudessa olemassa oleva vastine todelle väittämälle, ja sen olemassaolo tekee väittämästä toden. Tosiasia on näin asioiden todellinen tila, asiaintila joka vallitsee.”

Esimerkiksi avaruuden laajeneminen on nykyään fakta.

Totuudesta samasta lähteestä löytyy seuraavanlainen määritelmä:

Omalla tyylillä

Olen jo vuosia silloin tällöin kirjoitellut tänne Uuden Suomen blogialustalle. Nykyisin enemmänkin epäsäännöllisesti kuin säännöllisesti. Saman kirjoituksen linkitän omille sivuilleni ja Perussuomalaisten blogialustalle.
 

Ehdotus: Oma palsta positiivisille blogikirjoituksille

Miesmuistiin ei tule mieleen, milloin olisi ollut yhtä epätoivoinen ja pelokas ilmapiiri Suomessa kuin nyt. On ihan aiheellista kunkin miettiä, että tekeekö synkistely hyvää tälle maalle. Suoraan sanottuna liiallinen negatiivisuuden kylväminen voi olla jopa uhka kansalliselle turvallisuudelle. Ongelmista on hyvä olla tietoisia, mutta tämä maa tarvitsee nyt enemmän itsetunnon nostattajia, toivon kynttilöitä ja ratkaisujen ehdottajia kuin valittajia ja epätoivoisen pelon kylväjiä.

Suomessa ei saa raiskata

Keväällä Tapanilassa tapahtui sellaista, mitä ei saisi tapahtua: Nuorten miesten porukka kävi nuoren naisen kimppuun ja teki väkivaltaa. Se on rikosnimikkeistä riippumatta törkeää, aina, ja tällä kertaa sen seurauksena on syntynyt myös paljon muuta.

Keskustelua ei julistuksia

Blogikommenttien tarkistaminen ennen niiden julkaisemista näyttää laajenneen. Sehän vie käsiteltävältä asialta uskottavutta. Aina herää epäilys, että jokin näkökulma jää käsittelemättä, jos sanan ei anneta vapaasti juosta.

Lukijalle jää myös kirjoittajasta muistijälki, eikä seuraavaa blogia viitsi edes avata. Luultavasti ei kuitenkaan pääse esittämään kantaansa, jos sellainen kirjoituksen pohjalta heräisi. 

Verta pakkiin!

 

Olen kohta kahden vuoden ajan kirjoittanut blogeja ja seurannut minkälaiset blogit saavat lukijoita. Henkilökohtainen havaintoni on se, että yhteiskunnasta ja työelämästä puhuttaessa ihmiset kaipaavat edelleenkin verta ja ruumiita. Positiivisella lähestymiskulmalla ei suuria yleisöjä vangita.

Tämä menee nyt ihan pohdiskelun puolelle, mutta onko niin, että yhteiskuntaa ei voi kehittää muulla tavoin kuin asettamalla minun ja sinun etusi vastakkain. Poliitikko ajaa omaa asiaansa ja kansa omaansa. Kaikki kauhistelevat toisiaan.

Verkkonäkö

Ihmisellä on päässään verkko. 

Mitä siitä suodattuu läpi? 
Mikä tulee todella ymmärretyksi? 
Mikä jää vähälle huomiolle?  
Miten viesti värittyy ja vääristyy? 
Mihin tulee addiktio ja miksi? 

Samanmieliset 
Tunnistan kyllä samanhenkisiä sisältöjä ja ominaisuuksia. 
Mutta sellainen aate tai liike, johon tahtoisi liittyä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä